Ce criterii de selectie trebuie sa indeplineasca tinerele din China pentru a fi selectionate la un concurs de frumusete: distanta dintre sfarcuri, cel putin 20 de centimetri, distanta dintre pupile - 46% din distanta dintre pupila si ureche. Aceste criterii au suscitat o adevarata revolta pe internet, scrie ziarul Global Times, citat de AFP.

"Pentru ce peste 20 de cm? Nu inteleg cum au ajuns la aceasta cifra", isi exprima uluiala Huang Guanhua, unul dintre numerosii internauti extrem de critici fata de aceasta competitie care ar urma sa aleaga cea mai frumoasa studenta din provincia Hubei (centrul Chinei).

"Pentru ce aceasta distanta trebuie sa fie considerata o norma de frumusete? Cred ca aceste fete sunt niste jucarii? Sa judeci femeile dupa criterii atat de rigide e de doi bani!", a reactionat pe un microblog Yang Lan, o celebra animatoare de televiziune.

Candidatele trebuie sa indeplineasca o serie de alte criterii de masurare foarte stricte pentru piept, talie si coapse.

Unul dintre organizatori a explicat, fara a intra in mai multe detalii, ca aceste exigente se bazeaza pe de o parte pe canoanele de frumusete ale Chinei traditionale si, pe de alta parte, pe valorile estetice occidentale.

Chinezii sunt mari amatori de concursuri de frumusete. China a gazduit de sase ori in noua ani concursul Miss World, in conditiile in care interesul pentru acest eveniment s-a erodat in China. De altfel, Miss Chine, Yu Wenxia, a castigat luna trecuta ultimul titlul Miss World.