Joi, 27 decembrie 2012, incepand cu ora 20.30, clubul La Scena gazduieste un concert extraordinar de tango flamenco intitulat "Lagrimas Negras". Refrenele dramatice ale tango-ului argentinian, leganate in ritmuri de chitara, vor fi readuse in scena de cantaora Pilar Diaz Romero si chitaristul Tiberiu Gogoanta, alaturi de canturile patrunzatoare ale flamenco-ului, ecou din pribegia tiganilor andaluzi. Emotie pura transformata in muzica, imbratisare cu lacrimi negre ce vin sa spele sufletul, inseninandu-l.

ConcertFoto: Hotnews

Pilar Diaz Romero s-a nascut in 1977, la Barcelona, intr-o familie de artisti flamenco, din sanul careia se desprinde figura strabunicului, Antonio Romero, bailaor de flamenco cunoscut in numeroase tablao din Sevilla, si cea a bunicului, chitaristul flamenco Paco Romero, cel care, ani la rand, a acompaniat-o pe dansatoarea Carmen Amaya in Barcelona. A inceput sa cante inca din copilarie, ajungand in scurt timp sa evolueze in tablao, la Madrid si Barcelona. A colaborat cu chitaristi consacrati, printre care Justo Fernandez (Barcelona), Felipe Maya sau Jeronimo Maya (Madrid). Impreuna cu compania “Increpacion Danza”, a sustinut concerte in Anglia, Olanda, Germania, Portugalia, Italia, precum si pe multe scene din Spania.

Tiberiu Gogoanta s-a nascut in Romania si a inceput studiul chitarei la liceele de muzica din Pitesti si Bucuresti. Dupa absolvirea liceului, realizand ca este iremediabil atras de chitara flamenco, a plecat mai intai in Olanda, unde a studiat timp de un an cu Paco Peña, si apoi in Spania, unde a urmat cursurile maestrului Manuel Granados, la Conservatori Superior de Música del Liceu, din Barcelona. A concertat in numeroase tablao si peñas flamencas, printre care “El Cordobés”, “El Patio Andaluz” si “Tarantos”. A acompaniat numerosi cantaori (printre care El Mantecao, Gloria Mateo, Alba Guerrero) si dansatori: Nacho Blanco, Eva Santiago, Issac Barbero, Cristina Blanco, Juan Mateo, Antonio Alaya, Eli Alaya. A colaborat cu compania dansatoarei Nuria Ventura, fiind invitat sa participe la turneul acesteia in Columbia. A sustinut numeroase concerte in formula de cante y guitarra, in Barcelona, Sevilla, Huelva, Bilbao, Santander.

Informatii si rezervari: La Scena, Calea Calarasi 55, telefon: 0727 795 380, www.lascena.ro