Se invarte Pamantul in jurul Soarelui, sau invers? Deoarece nu a stiut sa raspunda la aceasta intrebare, printre altele, "Mrs Rusia 2012" a decis miercuri sa renunte la coronita care recompenseaza cea mai frumoasa mama din tara, scrie AFP.

Sotia fotbalistului rus al echipei nationale Iuri Jirkov, care joaca la echipa Anzhi Makhachkala, Inna, 23 de ani, "a renuntat la coronita in urma emisiunii noastra" Pust Govoriat ("Sa vorbeasca"), a precizat echipa care realizeaza programul.

In doua saptamani, videoclipul cu Inna, mama a doi copii, se chinuie penibil sa raspunda la intrebari rudimentare, a fost vizionat de peste 4,7 milioane de ori si a provocat sute de reactii ale internautilor scandalizati.

Tanara ezita cand este intrebata daca "Soarele se invarte in jurul Pamantului sau invers?". "Fara indoiala ca Soarele ... sau poate Pamantul? Nu stiu", marturiseste ea, in cele din urma.

Oare pentru eruditia sa a castigat concursul tanara cu parul lung, negru? o intreaba ziaristul, surazand in coltul gurii. "Posibil, pentru ca incerc sa fiu frumoasa. Inainte de micul dejun, ma imbrac cu o rochie lunga, ma machiez si ma coafez", raspunde ea, inocent.

Videoclipul de trei minute a divizat internautii, unii dintre ei denuntand o capcana intinsa de ziaristul televiziunii publice.

In urma criticilor, Mrs Rusia a publicat miercuri o scrisoare deschisa adresata "tuturor celor carora Rusia le este draga", unde insista asupra actelor sale de binefacere.

"Sunt sincer dezolata ca ziaristii au trecut sub tacere bunele mele intentii pentru a-si demonstra aptitudinile de retorica si pentru a denunta imperfectiunile sistemului concursurilor de frumusete", potrivit textului publicat de Komsomolskaia Pravda.