Nepoata presedintelui Traian Basescu, Sofia Anais, a fost botezata, sambata, la Biserica Sfantul Spiridon Nou din Bucuresti, acolo unde anul trecut a avut loc si cununia Elenei Basescu cu Bogdan Ionescu.

Nasii micutei Sofia Anais au fost primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, si sotii Monica si Catalin Carstoiu. Doctorita Carstoiu este cea care a asistat-o la nastere pe Elena Basescu, scrie Agerpres.

Ceremonia religioasa a avut loc intr-un cadru restrans, fiind prezenti membri ai familiei si apropiati. Sambata seara va avea loc doar o petrecere in familie, la Vila Lac, deoarece este postul Craciunului, urmand ca petrecerea de botez sa fie in 18 ianuarie.

Presedintele Traian Basescu a sosit, sambata, in jurul orei 13.40, la Biserica Sfantul Spiridon Nou, unde urma sa aiba loc botezul nepoatei sale, Sofia Anais, relateaza Mediafax.

"Nu am emotii, de ce sa am emotii?", le-a spus presedintele ziaristilor prezenti. Intrebat cum este sa fie bunic, el a raspuns: "Nu vedeti ce impaunat sunt!?".

Elena Basescu, sotul sau Bogdan Ionescu si micuta Sofia Anais au ajuns la biserica putin inainte de ora 14.00.

"Dumnezeu ne binecuvanteaza", le-a spus Elena Basescu ziaristilor prezenti, inainte de a intra in biserica, ducand in brate fetita.

Printre cei care au participat la eveniment s-au numarat bunicii din partea tatalui ai Sofiei Anais, Ioana Basescu, Mircea Basescu, Elena Udrea.

Intrebata ce ii ureaza fetitei, Elena Udrea a spus: "Sa fie sanatoasa, e un copil reusit, niste parinti norocosi si sa aiba surioare si fratiori".

Europarlamentarul PDL Elena Basescu, fiica cea mica a presedintelui Traian Basescu, a nascut pe 1 septembrie, la Spitalul Universitar de Urgenta din Capitala. Sofia Anais a venit pe lume in ziua in care parintii sai au implinit un an de la casatorie.