Cantaretul canadian Justin Bieber a fost arestat joi dimineata la Miami (Florida, sud-est) pentru conduita periculoasa la volanul unui Lamborghini inchiriat, vizibil sub influenta alcoolului sau a drogurilor, scrie presa americana, preluata de AFP.

"Bieber a fost arestat la ora 04,11 dimineata (09,11 GMT), in timp ce participa la o cursa ilegala de masini intr-o zona rezidentiala din Miami Beach", a declarat un purtator de cuvant al politiei, Vivian Hernandez.

Aceasta a precizat ca tanarul, in varsta de 19 ani, este detinut intr-un comisariat din Miami. El acuzat ca a participat la o cursa ilegala de masini si ca a condus sub influenta drogurilor sau alcoolului.

Acesta se afla in compania unei tinere femei, al carei nume nu a fost insa divulgat. Hernandez a asigurat insa ca "nu este vorba de artista Selena Gomez". Relatia tumultoasa dintre cei doi tine de asemenea prima pagina a presei tabloide.

Cealalta persoana care a luat parte la cursa, si ea arestata, este tanarul rapper Khalil Amir Sharieff.

"Pentru moment, nu stim pana cand (Justin Bieber) va fi retinut si la cat va fi fixata cautiunea sa", a mai spus Hernandez.

Autoritatile nu au precizat inca sub influenta carui produs se afla tanarul de 19 ani.

Acest incident se adauga recentelor probleme judiciare ale cantaretului, al carui domiciliu californian a fost perchezitionat saptamana trecuta in cadrul unei anchete legate de un prezumtiv act de vandalism.

Anchetatorii au gasit aici substante interzise, conducand la o arestare in anturajul vedetei. Politia a stabilit atunci ca Bieber nu avea legatura cu aceasta substanta.

Justin Bieber, idol al adolescentilor obisnuit cu prima pagina a presei, a fost surprins in Brazilia alaturi de prostituate. In ziua de Craciun, acesta anuntase, fara sa-si convinga fanii, ca se retrage "oficial".