Maria Franziska von Trapp, ultima supravietuitoare din familia austriaca von Trapp a carei fuga din fata amenintarii naziste a fost prezentata in musicalul "Sunetul muzicii", a murit la varsta de 99 de ani, a anuntat familia sa, relateaza Mediafax.

Maria Franziska von Trapp a murit marti din cauze naturale in casa ei din Vermont, a anuntat fratele ei vitreg Johannes von Trapp pentru postul de televiziune CNN.

Maria era unul dintre membrii fondatori ai grupului muzical Trapp Family Singers si al treilea dintre cei sapte copii ai baronului Georg von Trapp din prima lui casatorie.

A doua sotie a baronului, cu care acesta a avut alti trei copii, Maria Kutschera von Trapp, a scris o carte despre saga acestei familii, care a reprezentat apoi sursa de inspiratie pentru doua filme in Germania, un musical pe Broadway si un film produs la Hollywood.

Maria Kutschera a fost interpretata pe marele ecran de Julie Andrews in 1965 in filmul "Sunetul muzicii/ The Sound of Music", regizat de Robert Wise.

Familia von Trapp a fugit din Austria dupa invazia nazista in 1938 si s-a stabilit in Statele Unite ale Americii, in statul Vermont, in 1942.

Aceasta familie a sustinut ultimul ei concert in 1956 in Statele Unite ale Americii.

Maria Franziska von Trapp nu s-a casatorit niciodata si a calatorit adeseori in Papua Noua Guinee in calitate de membra a unei organizatii de misionari crestini.

Filmul "Sunetul muzicii" a castigat cinci premii Oscar si face parte din Topul 5 al musicalurilor care au adus cele mai mari incasari din toate timpurile industriei de la Hollywood.