La 58 de ani, Ducu Bertzi debutează ca prezentator tv. Cunoscutul cântăreţ îşi va face debutul pe sticlă în această duminică, pe 2 martie, la TVR 2. După 16 ani de existenţă în FM, emisiunea ”Omul cu chitara” va fi şi pe sticlă, dar şi la Radio România Actualităţi, în fiecare vineri, de la ora 23.00.

Ducu Bertzi si Cristina SolocFoto: TVR

Din 2 martie, de la ora 16.00 Ducu Bertzi şi Cristina Şoloc vor fi gazdele variantei de televiziune a emisiunii ”Omul cu chitara”. Un proiect Ducu Bertzi, acum într-un format video destinat tuturor generaţiilor, de la cei care s-au născut, au crescut cu muzica folk, până la generaţiile de azi care îndrăgesc acest gen muzical. Invitaţi consacraţi, tineri care s-au remarcat în concursuri de gen, vor veni în platoul TVR2 şi îşi vor spune povestea lor, povestea cântecelor pe care atâţia oameni le îndrăgesc. Muzică de suflet, amintiri despre cântece, despre oameni, întâmplări din turnee, la ”OMUL CU CHITARA”, în fiecare duminică, de la orele 16.00, la TVR2.

Alăturarea celor doi nu este întâmplătoare, căci şi Cristina Şoloc este nu doar o iubitoare, ci şi o interpretă de folk.

”O ştiu de multă vreme pe Cristina. M-am tot întâlnit cu ea prin cluburile unde se cântă folk şi ştiu că e o mare iubitoare a acestui gen muzical. Ba mai mult, şi ea cântă. Aşa că mi s-a părut omul potrivit alături de care să fac emisiunea Omul cu chitara”, spune Ducu Bertzi despre partenera sa de emisiune.

Cristina Şoloc: ”Am acceptat cu bucurie invitaţia lui Ducu Bertzi să prezentăm împreună emisiunea” Omul cu chitara”. Pe Ducu il cunosc si-l apreciez de multa vreme (ma numar printre fanii lui), amandoi suntem moroseni, in plus, si eu sunt un om cu o chitara. Muzica folk m-a cucerit inca din copilarie, cand tata a facut rost de o caseta cu Cenaclul Flacara. Am ascultat-o pana s-a stricat banda… invatasem aproape toate melodiile si poeziile din Cenaclu. Tin minte ca mi-a placut atat de mult poezia “Mistretul cu colti de argint” in varianta lui Mihail Stan, incat am recitat-o si eu la Cantarea Romaniei, faza nationala (unde am si castigat locul I). Apoi, la Liceul Pedagogic, am invatat sa cant la chitara. Studiam blockflote ca instrument obligatoriu, dar cu stateam la internat cu 30 de fete in camera, dintre care vreo 15 aveau chitari, la un moment dat m-am “trezit” cantand si eu la chitara. Toate cantam, invatam una de la alta…Mai tarziu, in perioada studentiei la Cluj-Napoca, l-am cunoscut pe Emeric Imre, care m-a introdus in Cenaclul Atfel. De-atunci, pana-n ziua de azi, am am pastrat o legatura stransa cu lumea folkului, merg la concerte de cate ori am ocazia si din cand in cand, in functie de stare, mai cant si eu la chitara, doar ca la a mea de data asta. Acum cativa ani, de martisor, am primit de la sotul meu o chitara Fender de toata frumusetea. De fapt, el vroia sa-mi daruiasca o masina, eu insa, am ales chitara…aveam nevoie de ceva care sa-mi calmeze nervii, nu sa mi-i provoace. Invitati in prima emisiune (2 martie): Vasile Seicaru, Mircea Vintila, Marius Batu, Jul Baldovin, Mihai Nenita; Invitati in a doua emisiune (9 martie): Alina Manole, Zoia Alecu si Maria Gheorgiu”.