Simon Collins, fiul cel mare al fostului solist al trupei Genesis, Phil Collins, a fost retinut pentru trafic de droguri din clasa A si pentru posesie de droguri din clasa B, vineri, in orasul britanic Wiltshire. Simon Collins, solistul si tobosarul trupei rock Sound of Contact, a fost supus unui interogatoriu de catre departamentul de politie din Wiltshire, apoi a fost eliberat pe cautiune, pana la finalizarea cercetarilor, conform dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Simon, in varsta de 37 de ani, a debutat pe scena la varsta de 12 ani, cand a cantat la tobe, alaturi de tatal sau, hitul "Easy Lover".

Simon Collins nu este singurul membru al celebrei familii de muzicieni care are probleme cu legea din cauza drogurilor.

In 2012, nepotul lui Phill Collins, Philip Austin Collins, a fost arestat in Peru dupa ce politia a descoperit cocaina in valoare de 3 milioane de lire sterline (3,7 milioane de dolari) la bordul unui iaht, unde se aflau Philip Austin si alti doi barbati britanici. In prezent, Philip Austin Collins este la inchisoare in asteptarea sentintei.

In Marea Britanie, drogurile din clasa A se refera la opiacee, cocaina, ecstasy si LSD, iar drogurile din clasa B includ amfetaminele, codeina si marijuana.

Simon Collins este fiul lui Phil Collins din casatoria acestuia cu prima sa sotie, actrita Andrea Bertorelli.

Dupa divortul de Andrea Bertorelli, Phil Collins a mai fost casatorit de doua ori, cu Jill Tavelman - impreuna cu care are o fiica, actrita Lily Collins -, si cu Orianne Cevey, cu care are doi fii, Nicholas si Matthew. Solistul britanic a divortat de Orianne Cevey in 2008.

In afara de cei patru copii naturali, Phil Collins mai are un copil adoptat, Joey, fiica lui Bertorelli dintr-o relatie anterioara.

De la infiintarea sa, in 1967, trupa Genesis a vandut aproape 130 de milioane de albume si a sustinut 1.400 de concerte.

La inceput trupa s-a inscris in linia rock-ului progresiv, revendicand influente diverse precum Led Zeppelin, Frank Zappa si The Beatles. Cantecele au devenit mai melodioase dupa ce Phil Collins a devenit tobosarul trupei, in 1970, si apoi solist, in locul lui Peter Gabriel, in 1975, dar acest lucru nu a diminuat succesul mondial al grupului muzical. Phil Collins a parasit la randul lui grupul Genesis in 1996, pentru a-si construi o cariera solo de exceptie.