Singurul lucru rece pe care il aduce Ane Brun din Norvegia e chitara. Acustica si minimala, cantareata nordica aprinde scena cu o sensibilitate unica. Piesele sale folk sunt profunde si aparent distante, dar tocmai asta le face speciale. Toate contin o chemare personala spre care vrei sa mergi. Ca un obiect de design creat in cel mai pur stil scandinav, muzica Anei Brun e mereu directa, mereu in contrast cu ce se afla in jur, si atat de sclipitoare in simplitatea ei incat nu poate fi ignorata. Iubirea este mereu in centrul trairilor ei de pe scena, iar performance-urile sunt emotionale si intense. Ane Brun nu-si ascunde vulnerabilitatea, nici in muzica, nici pe scena. Tot ceea ce canta chiar se intampla pentru un moment, aievea, intr-un act autentic pe care, in lipsa unui cuvant mai bun, o sa il numim spectacol.

Concert Ane BrunFoto: Twin Arts

Ane Brun e de 10 ani in topurile din Scandinavia si este una dintre cele mai remarcabile compozitoare si muziciene, cu 3 prestigioase trofee Spellemannprisen - echivalentul norvegian al premiilor Grammy. Urca pe scene celebre si e invitata in turneu de Peter Gabriel, alaturi de care canta in duet. Anul trecut, piesa ei solo "Don't leave" s-a auzit in cea mai celebra pauza de reclame, in timpul Super Bowl-ului, pe coloana sonora a unui spot al Asociatiei Americane pentru Lupta impotriva Cancerului. Ane compune mereu pentru chitara si pian, iar cand nu este in turneu, artista se ocupa de propria ei casa de discuri, Baloon Ranger.

Ane Brun, de mult timp asteptata de public, va concerta in premiera in Romania intr-un concert solo insotit de visuals, cu un playlist eclectic in care ar putea aparea cover-uri neasteptate dupa Bjork, Alphaville, Cindy Lauper sau PJ Harvey - artisti atat de diferiti incat ne indoim ca au fost vreodata laolalta intr-o singura propozitie.

Un eveniment Twin Arts organizat cu sprijinul Ambasadei Regatului Norvegiei in Romania.

Program

Concertul incepe la ora 20:00, iar accesul in sala se face incepand cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto! Inregistrarea audio/video este interzisa pe toata durata concertului!

Biletele pentru acest eveniment costa 95, 135, 175 de lei in functie de categorie si pot fi achizitionate prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librariile Carturesti si Humanitas) si online pe www.eventim.ro

Detalii pe www.twinarts.ro si pagina de Facebook Twin Arts.