Jazz Night Out coloreaza primavara in continuare pe 21 aprilie, la Sala Radio, cu trupa americana Oregon. '69 si Woodstock, peste trei decenii de concerte si inregistrari, patru nominalizari la Grammy pentru proiectul muzical creat impreuna cu Orchestra Simfonica Tchaikovsky din Moscova - sunt cateva dintre povestile care le definesc parcursul.

Afis OregonFoto: Twin Arts

Membrii trupei Oregon au urcat pe scene legendare precum Carnegie Hall, Lincoln Center sau Berlin Philarmonic Hall si au inregistrat impreuna 30 de albume. Primele 14 albume l-au avut ca percutionist pe faimosul Collin Walcott, fost student al lui Ravi Shankar. Un muzician talentat ce canta la sitar, tabla, pian, chitara si percutie, Collin Walcott si-a pierdut viata intr-un accident de masina in 1984, in timpul unui turneu Oregon in Germania de Est. Pana la sosirea lui Mark Walker, Oregon l-au avut in spatele setului de tobe pe Trilok Gurtu, unul dintre cei mai inovatori instrumentisti ai scenei jazz si world music.

Ralph Towner, liderul grupului Oregon este prezent pe 55 de discuri, cantand la chitara cu 12 corzi, chitara clasica, pian, sintetizatoare, trompeta si percutii. A cantat alaturi de muzicieni de calibru precum Gary Burton, Egberto Gismonti, Paolo Fresu, Gary Peacock si Bill Bruford.

In 30 de ani de concerte, Oregon au avut timp sa exploreze, ramanand o voce distincta a jazz-ului, care imbina clasicul cu improvizatia si prospetimea care le defineste stilul.

Line up: Ralph Towner la chitara si pian; Paul McCandless la oboi si instrumente de suflat; Glen Moore la bass; Mark Walker la tobe si percutii.

Biletele la concertul trupei Oregon pot fi achizitionate prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librariile Carturesti si Humanitas) si online pe www.eventim.ro.

Mai multe detalii despre concertele Jazz Night Out pe www.twinarts.ro si pagina de facebook Jazz Night Out.¬