Americanul care a reinventat banjo-ul vine la Sala Radio pe 5 Noiembrie 2015 impreuna cu Abigail Washburn.

Concert Béla FleckFoto: Twin Arts

Béla Fleck nu este doar cel mai mare muzician care canta la acest instrument, ci omul care a reusit sa-l aduca pe marile scene ale lumii, punandu-l in noi contexte alaturi de artisti precum Chick Corea, Victor Wooten sau Stanley Clarke.

Béla Fleck are 15 premii Grammy, multe dintre ele castigate ca lider al legendarului supergrup Béla Fleck and the Flecktones. Detine totodata recordul pentru cele mai multe nominalizari (30) la categorii muzicale diferite din istoria premiilor Grammy.

Asta spune multe despre locurile extrem de diverse pe care le frecventeaza Béla Fleck impreuna cu banjo-ul sau, un instrument care a plecat demult de pe verandele americane sau din carciumile sudiste.

Muzicianul duce banjo-ul la un alt nivel, canta cu artisti africani ca Oumou Sangare si Toumani Diabate, exploreaza rock-ul alaturi de Dave Matthews Band sau il pune in scena impreuna cu Orchestra Simfonica din Nashville.

;

Concertul pentru banjo si orchestra scris de Fleck poarta numele "Impostorul", o aluzie auto-ironica la instrumentul sau, care, aparent, nu ar avea ce cauta alaturi de o orchestra. Acesta este spiritul banjo-ului: ludic, direct, tonic. Dar daca combinam toate acestea cu tehnica si stilul sofisticat al unui virtuoz s-ar putea sa ascultam ceva nemaiauzit.

Béla Fleck canta la Bucuresti in formula de duo, alaturi de sotia sa, Abigail Washburn - cantareata de banjo la randul ei, a carei voce completeaza show-ul. Abigail a fost membra in grupurile de bluegrass si folk Uncle Earl si Sparrows Quartet si este o buna cunoscatoare a culturii asiatice, pe care o experimenteaza continuu in turnee de durata in China. Este unul dintre artistii care au fost alesi sa reprezinte schimbul cultural prin muzica dintre Statele Unite si China. Experientele sale au facut subiectul uneia dintre celebrele conferinte TED.

Duo-ul va prezenta la Bucuresti discul intitulat chiar Béla Fleck & Abigail Washburn, unsprezece povesti pur americane pe acorduri de blues sau gospel, din care nu lipsesc celebrele murder ballads specifice Muntilor Apalasi.

Concertul Béla Fleck & Abigail Washburn este un eveniment Jazz Night Out, prezentat de Twin Arts pe 5 Noiembrie 2015, ora 20.00 la Sala Radio.

Accesul in sala se face incepand cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toata durata concertului.

Biletele pentru acest eveniment costa 95, 135, 155 de lei in functie de categorie si vor putea fi achizitionate prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librariile Carturesti si Humanitas) si online pe www.eventim.ro.

Detalii pe www.twinarts.ro si paginile de Facebook Twin Arts si Jazz Night Out.