Vineri, 23 noiembrie 2007, in Club Web din Bucuresti vor canta live Loopus In Fabula (Italia) si vor mixa DJ Set si DJ Latam. Loopus In Fabula a fost initial un duo din Milano - Matteo and Jacopo. Amandoi au o experienta muzicala de peste 10 ani, cantand initial electrojazz, iar din 1998 s-au orientat spre trance, potrivit unui comunicat transmis de Thrancians.

La inceput Loopus a lansat piese la labeluri din toata lumea: Digital Psionics (Australia), Surreal Audio si Exogenic (Finlanda), ZMA, Devic Craft si Candyflip (Grecia), Flow (Portugalia), Resonoise (Anglia) si apoi primul album "Loopus In Fabula" lansat la labelul australian Demon Tea Records (2002).

Al doilea album "Astrofunk" (2003) este lansat la propriul label al lui Matteo, Fabula Records.

In 2004 Matteo, ca DJ Loopus, lanseaza la propriul label impreuna cu DJ Styx compilatia "Ultrapop" care contine melodii selectate special de cei 2, ale unor artisti ca Antiscarp Warriors, Kiwa, polonezii de la Bigwigs, celebrii Eat Static, Sienis si Loopus in Fabula.

Al 3-lea album "Fat Ladies Bingo" (2006) este un rezultat al muncii individuale a lui Matteo, dar are si cateva piese realizate in colaborare cu Jacoppo si alti cativa artisti din Australia si Finlanda.

In 2007, duo-ul se desparte si Matteo ramane singur pe proiectul Loopus In Fabula. Apare si partea a doua a compilatiei "Ultrapop" care continua filosofia funky inceputa de prima.

Loopus si-a castigat de-a lungul anilor o reputatie de artist "funkedelic": un amestec de psytrance cu funky-disco. Muzica sa este de fapto trecere libera printre genuri ca electro, minimal, progressive, jazz, totul cu un feeling vesel si amestecat cu elemente stricte de psytrance si cu linii de bass pline care pun corpul in miscare.