Echipa multidisciplinara care il evalueaza permanent pe Gabriel Cotabita a decis, marti, ca artistul sa faca un nou RMN cerebral, iar analiza a indicat zone cu leziuni grave, potrivit unor surse apropiate cantaretului, citate de Mediafax. "Starea lui Gabriel Cotabita este foarte grava. Un alt RMN a pus in evidenta prezenta unor zone de leziuni cerebrale grave. Tulburarea severa de ritm cardiac care a provocat stopul cardiorespirator a scazut debitul sanguin cerebral si implicit oxigenarea creierului a fost precara. De aceea se vorbeste despre leziuni cerebrale greu cuantificabile, in acest moment", a precizat sursa citata.

Gabriel CotabitaFoto: Agerpres

Gabriel Cotabita este internat in Sectia de terapie intensiva a Spitalului Floreasca, fiind in status post stop cardio-respirator, resuscitat si necesitand ventilatie mecanica. Starea pacientului este grava dar stabila, anunta, luni, Spitalul Floreasca, intr-un comunicat.

Investigatiile complexe facute de la internarea lui Cotabita si pana in prezent indica cea mai probabila cauza a stopului cardio-respirator o tulburare severa de ritm cardiac, produsa in contextul unor afectiuni cardio-vasculare preexistente, "fiind excluse infarctul miocardic acut, embolia pulmonara si accidentul vascular cerebral", se mai arata in comunicatul citat. "Pacientul se afla sub ingrijirea unei echipe multidisciplinare complexe, care il evalueaza permanent, in functie de starea pacientului urmand sa se ia in discutie alte eventuale investigatii. Precizam inca o data faptul ca starea pacientului este stabila", au adaugat reprezentantii Spitalului Floreasca.

Intr-un mesaj postat luni pe Facebook, Aela Cotabita, una dintre fiicele lui Cotabita, le multumea celor care transmit ganduri bune familiei, precum si medicilor de la Spitalul de Urgenta Floreasca: "Multumim din inima tuturor celor care ne trimit ganduri bune si vor continua sa faca acest lucru si sa ne fie alaturi. In acest moment, tatal nostru beneficiaza de toata ingrijirea medicala necesara si multumim pe aceasta cale echipei Spitalului Floreasca pentru dedicatia si profesionalismul de care dau dovada. Este o perioada in care familia se concentreaza exclusiv asupra starii de sanatate a tatei, drept urmare vom continua sa nu raspundem solicitarilor separate din partea presei, iar cand va fi cazul pentru declaratii, le vom face. Dupa cum bine stiti, tata este o persoana demna si discreta, atat in ce priveste viata lui personala, cat si in aparitiile publice. Apelam atat la colegii lui, cat si la presa sa faca posibil ca acest lucru sa ramana neschimbat. Intelegem preocuparea si o apreciem, insa va rugam sa nu va lasati condusi de emotii pentru a obtine orice fel de informatie legata de starea lui. Reprezentantii Spitalului Floreasca, cu acordul nostru, sunt singurele persoane abilitate sa ofere informatii despre evolutia conditiei sale de sanatate si am agreat ca ei sa ofere o declaratie in cursul zilei de astazi", a scris fiica lui Gabriel Cotabita.

Cantaretul Gabriel Cotabita a fost gasit, vineri, in stop cardio-respirator, in stare de inconstienta, intr-un hotel din Capitala. Cotabita a fost resuscitat de un echipaj SMURD si a raspuns rapid manevrelor, fiind stabilizat si dus la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala.

Gabriel Cotabita, care s-a nascut pe 1 noiembrie 1955, la Craiova, este cantaret de muzica usoara si pop-rock, prezentator, producator muzical si de televiziune. De asemenea, este solistul formatiei VH2 si a fost membru al cunoscutului grup rock Holograf, in anii 1980. Impreuna cu Holograf a lansat, in anul 1984, albumul "Holograf 1".

Gabriel Cotabita a jucat in filmul muzical "In fiecare zi mi-e dor de tine", de Gheorghe Vitanidis, muzica fiind semnata de George Grigoriu si Ionel Tudor. De asemenea, figureaza pe coloana sonora a peliculei "Rezerva la start", de Anghel Mora, muzica fiind compusa de Adrian Enescu.

De-a lungul carierei, Gabriel Cotabita a lansat mai multe albume, printre care "Formatii rock 5" (cu formatia Redivivus, album colectiv), "Holograf 1" (cu formatia Holograf), "Noapte albastra", "Noi ramanem oameni", "Prima iubire si ultima", "In fiecare zi mi-e dor de tine" (cu Marina Florea), "Prizoner", "Viata e un cazino", "Greatest Hits" (cu formatia VH2), "Daca n-ai iubi" (cu formatia VH2), "Farame de tandrete", "2" (cu formatia VH2) si "25 de ani de nopti albastre - Best of Gabriel Cotabita".