Avishai Cohen Trio revine in Romania pentru doua concerte extraordinare in aceasta toamna.

Pe 10 si 11 Octombrie, Jazz Night Out il are ca invitat special pe cel care este supranumit ”contrabasistul secolului”.

Artistul israelian va prezenta pe scena Salii Radio din Bucuresti cel mai recent album al trio-ului sau, ”From Darkness” - un material despre care Avishai marturiseste ca este cel mai ritmat de pana acum, nelipsind influentele africane, latino si arabe.

Noile compozitii reflecta perspectiva artistului asupra existentei: ”Lumina nu poate patrunde fara intuneric. Oamenii vin pe lume prin intuneric, titlul albumului aratand totusi ca acesta are si o latura pozitiva. Muzica ne reaminteste de importanta dragostei si a sentimentelor in viata noastra”, spune muzicianul.

De altfel, una dintre cele mai frumoase piese ale discului , ”Almah Sleeping” este inspirata de contemplarea somnului fiicei sale si de fericirea de a fi parinte.

Emotionat de tot ce este autentic, de sunetul si dinamica oraselor, de pulsul vietii insasi, Avishai Cohen pretuieste libertatea sa muzicala mai mult decat orice.

De-a lungul prodigioasei sale cariere a cantat alaturi de Bobby McFerrin, Alicia Keys, Herbie Hancock si Chick Corea, cu care a infiintat sextetul Origin, inregistrand si concertand in aceasta formula timp de sase ani.

Compozitor, instrumentist de geniu, vocalist, dar si manager al propriei sale case de discuri, Razdaz Records, Avishai Cohen este in acest moment unul dintre cei mai carismatici artisti pe care ii putem vedea in concert, show-urile sale fiind sold out pe intreg mapamondul.

In concertele din Bucuresti, Avishai Cohen va fi acompaniat de doi intrumentisti in plina ascensiune, Daniel Dor la tobe si Nitai Hershkovits la pian, muzicienii alaturi de care a inregistrat albumul ”From Darkness”

Concertele vor avea loc pe 10 si 11 octombrie 2015, ora 20:00 la Sala Radio.

Accesul in sala se face incepand cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toata durata concertului.

Evenimentele sunt sustinute de Ambasada Israelului in Romania si fac parte din seria de concerte Jazz Night Out, prezentate de Twin Arts.

BILETE

Biletele costa 95, 135, 155 de lei in functie de categorie si pot fi achizitionate prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librariile Carturesti si Humanitas) si online pewww.eventim.ro.

Detalii pewww.twinarts.rosi paginile de Facebook Twin Arts si Jazz Night Out.

https://www.youtube.com/watch?v=1HsnJL5jqmo