Cel mai proaspat si dinamic festival de jazz al Sibiului anunta line-up-ul editiei 2015. Ne vedem la Casa de Cultura a Sindicatelor intre 13-15 noiembrie!

Ne-am tinut promisiunea si am invitat si anul acesta artisti cu abordari muzicale care sunt gata sa va surprinda, cu biografii si perspective diverse.

Rebeli, multipremiati sau diamante ascunse in cautarea unui reflector - explozivi sau melancolici, Mozaicul nu ar fi complet fara vreunul dintre muzicienii pe care-i vom dezvalui incepand de astazi.

Vineri 13 noiembrie, ora 19:00- Ambrose Akinmusire Quartet (USA)

Prima seara a festivalului este deschisa de quartetul trompetistului americanAmbrose Akinmusire, care vine in premiera in Romania!

Los Angeles Times il descrie ca pe un muzician aflat deja la varful carierei, gata sa fie descoperit. De acolo, de la inaltime, trompetistul descrie in arcuri de cerc orizontul unui stil fresh de jazz.

Studiaza impreuna cu Herbie Hancock si Wayne Shorter, iar acum americanul da el insusi ”meditatii„si alte momente intense in sali din lumea intreaga. La doar 19 ani californianul a fost invitat de Steve Coleman in grupul Coleman`s Five Elements, cu care a plecat sa cucereasca Europa.

In 2007 castiga prestigiosul premiu Thelonious Monk International Jazz Competition, dand pe spate un juriu din care faceau parte Quincy Jones si Roy Hargrove.

Colaborarile cu Christian McBride, Joshua Redman sau Esperanza Spalding ii confera reputatia unui trompetist original. Un autor subtil, plin de o caldura si eleganta irezistibile,un must-see, pardon, must-listen la Mozaic Jazz Festival!

http://www.ambroseakinmusire.com/

https://www.youtube.com/watch?v=aC76k6jKMro

Vineri 13 noiembrie, ora 21:00- Miroslav Vitous - Emil Viklicky Duo (Cehia)

Miroslav Vitous ar fi putut deveni in tinerete un inotator de performanta. Din fericire pentru noi toti a ales sa se lase purtat de alt val. Naufragiat in oceanul jazz-ului, cehul improvizeaza de fiecare data un noi soi de salvare cu pluta lui in forma de contrabas.

Membru fondator al celebrului grup Weather Report, Miroslav Vitous este unul dintre cei mai respectati contrabasisti ai lumii, impartind scena de-a lungul a peste 50 de ani de cariera cu Miles Davis, Chick Corea, Wayne Shorter, Jan Garbarek, Joe Zawinul sau Stanley Clarke.

Un improvizator genial, cu un puternic simt ritmic si o tehnica impecabila, Vitous este unul dintre cei mai spectaculosi instrumentisti pe care-i putem vedea live.

Pianist si compozitor prolific, Emil Viklickys-a facut remarcat prin diversitatea zonelor muzicale pe care le exploreaza. Castigator a numeroase premii internationale, artistul ceh compune muzica de film, jazz contemporan si muzica clasica, discografia sa numarand peste 30 de albume.

Duo-ul va prezenta in cadrul festivalului un program inspirat de cantece traditionale din Cehia si Moravia, dar si piese ale cunoscutului compozitorL. Janacek.

Acest proiect special este realizat la cererea London Jazz Festival unde artistii vor concerta in data de 19 noiembrie.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Centrului Ceh Bucuresti.

http://miroslavvitous.com/

https://www.youtube.com/watch?v=29WR8prMC7M

Bilete si abonamente

Biletele si abonamentele se gasesc in reteaua Eventim: Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Librariile Humanitas si Carturesti, si on-line pewww.eventim.ro

Pretul unui bilet este de 70 lei pentru fiecare zi de festival, iar abonamentul valabil pentru cele trei zile costa 170 de lei. Elevii, studentii si pensionarii beneficiaza de reducere.

Mozaic Jazz Festival este un eveniment produs de Asociatia Mozaic Events si cofinantat de Consiliul Local Sibiu prin Primaria Municipiului Sibiu.

Detalii pe www.mozaicfestival.com si pe pagina de Facebook Mozaic Jazz Festival

Cum a fost la Mozaic Jazz Festival 2014:

https://www.youtube.com/watch?v=fAKdeJ_v9p8