Noul single lansat de Matteo si Gabriel Cotabita, “Ce zi linistita”, o coproductie Roton Music si MediaPro Music, a fost compus, mai mult de jumatate, in taxi, in timp ce masina astepta la un semafor, marturiseste Matteo care adauga ca a fost inspirat de atmosfera calda si calma a acelei zile. Bucuria si seninatatea cu care trebuie intampinata fiecare noua clipa a vietii reprezinta tema videoclipului regizat de Bogdan Daragiu, care ii prezinta pe Gabriel Cotabita si Matteo, savurand o cafea relaxati, intr-un loc departe de agitatia cotidiana.

Videoclip Matteo si Gabriel CotabitaFoto: Talentivity

“Nu ma gandeam vreodata ca o sa pot sa-l cunosc pe Gabi atat de bine, mai ales sa compun cot la cot si sa cant cu el! Este o bucurie, o onoare pentru care ii multumesc!”, spune Matteo despre colaborarea cu Gabriel Cotabita la acest videoclip.

“Este o piesa pe care am scris-o dupa chipul si asemanarea noastra”, mai spune Matteo, care recunoaste ca entuziasmul si emotia au fost sentimentele pe care le-au trait la filmarile pentru acest videoclip. “Ce zi linistita” poarta spectatorul intr-o calatorie frumoasa prin lumea copilariei, unde gandurile intunecate si nelinistite nu isi au locul, reamintind astfel ca starile copilului din fiecare trebuie pastrate mereu vii.

Filmarile s-au facut aproape de Bucuresti, intr-un camp deschis, unde exista doar un copac. Peisajul a fost ales astfel special de catre regizor, tocmai pentru a putea fi sugerata si vizual ideea de intoarcere in timp, spre vremurile inocentei copilariei. In clip, cei doi copii – ipostazele lui Matteo si Cotabita din vremea copilariei – sunt surprinsi pescuind, la fel si protagonistii. “In cazul meu, asa s-a intamplat si in viata reala”, spune Matteo. “Am pescuit o data, cand aveam 5 ani, impreuna cu tatal meu si am mai pescuit acum. Dar nu am prins nici un peste. Am prins un videoclip!”, glumeste Matteo.

“M-am bucurat sa ma intorc pe platoul de filmare si sa duc pana la capat acest proiect care imi este foarte drag. Sper ca aceasta piesa sa transmita cat mai multor oameni cat de important este sa ne bucuram de fiecare clipa”, marturiseste Gabriel Cotabita.

“Ce zi linistita” se bucura si de interventia unui scurt buletin de stiri a Andreei Esca in care informatia de ultima ora este sa nu incetam sa iubim viata si clipele senine. Despre filmarile la acest videoclip Matteo isi aminteste ca au fost unele dintre cele mai relaxate si relaxante din cariera sa: “Totul a decurs in ton cu mesajul piesei Ce zi linistita. Atmosfera a fost calda, am fost cu totii foarte inspirati si filmarile au curs atat de bine, incat la final ne-am zis cu totii – Ce zi linistita!”