​Scandalul motoarelor "trucate" va deveni subiect de film la Hollywood, productia urmand sa fie realizata de Leonardo diCaprio, scrie presa americana, citata de AFP. Nu se stie cand va aparea filmul, insa mai inainte va fi scoasa o carte despre uriasul scandal.

HotNews.roFoto: Hotnews

Publicatia Hollywood Reporter scrie ca Paramount, impreuna cu casa de productie a lui DiCaprio, Appian Way, ar fi cumparat drepturile asupra proeictului unei carti a lui Jack Ewing despre scandalul Volkswagen. Cartea va descrie modul in care Volkswagen a ajuns sa instaleze software-ul pe 11 milioane de masini si cum a dus la una dintre cele mai mari fraude industriale o filosofie de tipul "mai mult, mai bine, mai repede".

Marile intrebari din scandalul emisiilor sunt daca CEO-ul Martin Winterkorn ar fi ordonat actiunea de trisare sau a fost initiativa unui numar mic de oameni care au constatat ca normele stricte de poluare din SUA nu pot fi atinse fara un software special.

Leonardo DiCaprio, celebru pentru rolurile din filme precum Titanic, Marele Gatsby sau Lupul de pe Wall Street, este pasionat de subeictele legate de mediul inconjurator.