Primele cantece inregistrate de regretata artista britanica Amy Winehouse semanau foarte mult cu muzica grupului sau favorit, formatia hip-hop Salt-N-Pepa, scrie UPI.com, citat de Agerpres.

In copilarie, in jurul varstei de zece ani, Amy Winehouse a format un grup muzical denumit Sweet 'n' Soar, alaturi de prietena sa Juliette Ashby, care la randul sau a imbratisat ulterior o cariera muzicala.

Cativa ani mai tarziu tatal vitreg al Juliettei Ashby, producatorul Alan Glass, le-a pus pe cele doua intr-un studio sa inregistreze intr-un mod profesional cateva melodii, ce aveau sa fie primele piese din cariera lor.

'Glam Chicks', 'Spinderella' si 'Boys ... Who Needs Them' au fost toate inregistrate in acea perioada. Din pacate ultima piesa nu a putut fi inclusa in filmul documentar "Amy", regizat de Asif Kapadia si dedicat artistei britanice.

'Juliette si Amy au fost foarte apropiate', a declarat regizorul Kapadia pentru revista Rolling Stone. 'Chiar daca era un copil, Amy s-a descurcat foarte bine si a demonstrat inca de atunci ca avea talent', a mai spus Asif Kapadia.

Amy Winehouse a murit la varsta de 27 de ani, in vara anului 2011, la Londra, examenul toxicologic demonstrand ca artista nu avea droguri in sange, ci doar alcool.

Documentarul 'Amy' va putea fi descarcat contra cost inca din aceasta saptamana de pe platforma digitala iTunes, iar de la 1 decembrie va putea fi achizitionat in format DVD sau Blue Ray.