Vitas, cantaretul si compozitorul supranumit “vocea de diamant” sau “vocea secolului XXI” va concerta pe 7 aprilie la Sala Palatului, la invitatia Vreau Bilet. Fascinant, incredibil, nepamantean – oameni din toate colturile lumii au incercat sa descrie astfel sentimentele pe care le-au avut in momentul in care l-au ascultat cantand pe marele artist. Cuvintele par insa insuficiente pentru a descrie experienta oamenilor care au trait “fenomenul Vitas” in concertele din Moscova, Kremlin, New York si Toronto si pana la Beijing si Bucuresti.

Vitas - concert la BucurestiFoto: Afis

“Vocea de diamant”, cum a fost numit Vitas de presa internationala pentru timbrul sau unic si vocea incredibil de clara, puternica si care acopera cinci octave, revine in Romania dupa 7 ani, pentru a incanta alte cateva mii de oameni cu show-ul sau sosit parca dintr-o alta galaxie.

Cu elemente de tehno, dance, muzica clasica, jazz si folk, stilul muzical al lui Vitas pare destul de greu de definit. Insa tocmai acest mix eterogen, la care se adauga o “voce de diamant” este ceea ce alcatuieste complexul fenomen artistic Vitas. Acesta este acompaniat de trupa Diva, iar costumele pentru scena si le creeaza singur, pentru ca, pe langa cantaret, Vitas este si designer, compozitor si actor.

Desi de origine rusa, Vitas - Vitaliy Vladasovich Grachov, pe numele sau adevarat – s-a nascut de fapt in Letonia si a crescut in Odessa, Ucraina, dar adevarata confirmare a primit-o tot in Rusia si de aici fenomenul creat de muzica lui a cucerit, rand pe rand, Asia, America si Europa. Single-ul sau “Opera #2”, lansat in 2001, a devenit viral si – via email sau prin retelele de socializare – s-a raspandit in toata lumea. Demis Roussos sau Lucio Dalla s-au numarat printre numele grele ale muzicii alaturi de care a cantat Vitas. Insa la "Friendship", Vitas l-a avut langa el pe scena chiar pe bunicul sau, Arkadiy Davydovich Marantsman.

La concertul din 2002, de la Palatul de Stat din Kremlin, Vitas a stabilit recordul de a fi cel mai tanar artist care a sustinut un concert solo in prestigioasa sala. A urmat succesul incredibil din Asia, unde Vitas a sedus cu muzica sa jumatate de milion de oameni in anul urmator, dar si concertele din Statele Unite si Canada. In Asia exista peste 600 de fan cluburi Vitas, iar site-ul “Vitas China Online” are aproape 6 milioane de membri inregistrati.

Pentru 3 ani consecutiv, Vitas a fost cel mai bine vandut artist din Rusia si a fost considerat “cel mai bun artist strain” al anului 2011 de MTV Asia. Anul trecut, Vitas a sustinut unul dintre cele mai grandioase turnee din cariera sa, “My love story. 15 years with you”, prin care aniverseaza un deceniu si jumatate de cand imparte cu fanii sai aceeasi poveste de dragoste. Turneul a inceput la Moscova si continua in 42 de tari ale lumii.

Pe 7 aprilie, fanii din Romania ai “vocii de diamant” vor putea urmari, la Sala Palatului, un spectaculos show marca Vitas. Biletele, cu preturi intre 90 si 320 de lei, pot fi achizitionate de pe Vreau Bilet, de la standul Vreau Bilet din Unirea Shopping Center si de la casa de bilete a Salii Palatului.