Trupa Foo Fighters si-a luat prin surprindere fanii din lumea intreaga si a lansat un EP, intitulat "Saint Cecilia", pe care l-a dedicat victimelor din atentatele teroriste comise la Paris pe 13 noiembrie, informeaza contactmusic.com, citat de Agerpres.

EP-ul "Saint Cecilia" este deja disponbil, gratuit, pe site-ul oficial al trupei americane si include cinci piese noi. Formatia a dedicat acest EP "tuturor acelora care au avut de suferit de pe urma atrocitatilor din Paris". Extended play (EP) este denumirea data inregistrarilor pe vinil sau CD care sunt prea lungi pentru a fi numite single-uri, dar prea scurte pentru a fi calificate drept albume.

Dave Grohl, solistul trupei Foo Fighters, a explicat intr-un mesaj publicat pe site-ul formatiei ca, initial, EP-ul respectiv urma sa fie lansat pentru a coincide cu incheierea turneului mondial al grupului. Insa, dupa evenimentele tragice de la Paris, proiectul "a capatat o cu totul alta finalitate".

"Proiectul EP-ului "Saint Cecilia" a inceput in octombrie in acest an si se dorea o celebrare a vietii si a muzicii. Conceptual vorbind, deoarece turneul nostru mondial urma sa se incheie in aceasta saptamana, am dorit sa impartasim cu voi dragostea noastra pentru viata si muzica, in schimbul a ceea ce si voi ne-ati oferit de-a lungul anilor", a spus Dave Grohl.

"Acum, exista o noua intentie, ca aceste cantece sa aduca putina lumina intr-o lume uneori atat de intunecata. Pentru a ne reaminti ca muzica este viata si ca speranta si vindecarea merg mana in mana cu cantecele. Acest lucru nu ne poate fi luat niciodata. Pentru toti aceia care au avut de suferit de pe urma atrocitatilor din Paris, pentru cei dragi si prieteni, inimile noastre sunt acum alaturi de voi si de familiile voastre. Vom reveni la Paris si vom celebra viata si iubirea inca o data, intr-o buna zi, prin muzica noastra. Asa cum si trebuie sa fie".

EP-ul "Saint Cecilia" este disponibil spre descarcare si streaming, gratuit, pe site-ul oficial al trupei Foo Fighters. Pe acelasi site, rockerii americani ii incurajeaza pe fani sa faca donatii in beneficiul persoanelor afectate de atacurile teroriste de la Paris.

Atacurile teroriste comise la Paris pe 13 noiembrie s-au soldat cu 130 de morti.

Solistul si chitaristul Dave Grohl a infiintat trupa Foo Fighters in 1995, in Seattle, dupa ce trupa Nirvana, unde canta la tobe, s-a destramat, in urma sinuciderii lui Kurt Cobain, in 1994. De-a lungul unei cariere de 20 de ani, Foo Fighters a lansat opt materiale discografice de studio, dintre care patru au primit premiul Grammy pentru cel mai bun album rock al anului. Precedentele sapte albume Foo Fighters au fost, de altfel, nominalizate la premiile Grammy.