Pe 27 aprilie, la Sala Palatului, "The Masterpiece Experience", un spectacol total, care impleteste intr-un mod unic muzica de film, cu efecte coregrafice, jocuri de lumini si lasere si cu proiectii grandioase, le va oferi spectatorilor o experienta "extraordinara, intensa si foarte emotionanta", dupa cum scria revista americana Forbes despre acest spectacol organizat de Vreau Bilet si produs de Ciprian Costin, dirijor, compozitor, pianist, producator roman, care a cucerit lumea cu proiectele sale unice prin complexitate si mix de arte.

The Masterpiece ExperienceFoto: Poster

Dupa succesul spectacolelor precedente din Romania, cand 4000 de persoane la Bucuresti si 5000 la Iasi, au umplut Sala Palatului si Piata Palatului Culturii si au trait cu surprindere noua experienta artistica ”The Masterpiece Experience”, in 2016, producatorul Ciprian Costin va propune publicului bucurestean, la concertul din 27 aprilie, un show cu totul inovator.

In cele doua editii precedente ale spectacolului ”The Masterpiece Experience”, producatorul Ciprian Costin a evocat intreaga istorie a lumii cu ajutorul muzicii unor compozitori celebri ca Hans Zimmer, John Williams, James Newton Howard, John Barry, Wojciech Kilar, Guy Farley, Zbigniew Preisner si Gerard Marino, dar si Thomas Bergersen si Ivan Torrent. De la Out of Africa, God of War, Gladiator si Dracula si pana la The Da Vinci Code, Inception si Dark Knight, iubitorii muzicii de film au putut asculta compozitiile de top din acest domeniu.

The Masterpiece Experience 2016

The Masterpiece Experience 2016

Foto: Afis

Spre deosebire de show-urile anterioare, cea de-a treia editie ”The Masterpiece Experience”, cea din 2016, prezinta o poveste science-fiction cu narator, inspirata din ”Odiseea” lui Homer. Toate piesele muzicale din concert, muzica de trailere scrisa de Thomas Bergersen si muzica de film compusa de Hans Zimmer (”The Dark Knight”/ “Cavalerul negru” si ”Interstellar”/“Interstellar – Calatorind prin Univers”), fac parte dintr-o poveste de dragoste, de razboi, ce reuneste mai multe culturi si prezinta societatea umana dintr-o perspectiva unica. Recrearea in concert a pieselor muzicale este realizata in colaborare cu celebrul compozitor castigator al Premiului Oscar, Hans Zimmer pentru ”The Dark Knight” si Thomas Bergersen.

Toate piesele vor putea fi ascultate live si intr-o interpretare cu totul originala, o “mostra” a viitorului muzicii orchestrale in concert. De altfel, ”The Masterpiece Experience” este primul show in cadrul caruia a putut fi ascultata live suita ”The Dark Knight”.

Pe 27 aprilie, pe scena Salii Palatului, acordurile muzicii electronice ultramoderne se vor imbina cu cele ale ”The Masterpiece World Symphony Orchestra”, un ansamblu de muzicieni profesionisti tineri si pasionati de muzica epica de film si trailere si se va realiza o fuziune intre instrumentele etnice (epic mongolian voice si tobe taiko), instrumentele electronice (sintetizatoare digitale, violoncel electric) si cele orchestrale. Spectacolul complex al celor 45 de muzicieni aflati pe scena va fi acordat cu un spectaculos show de lumini si lasere. Invitati speciali ca Uyanda Bold, una dintre vocile cu un mod unic de expresie in lume, care a impresionat pe marile scene din Statele Unite, dar si Eru Matsumoto, considerata de criticii muzicali una dintre cele mai sensibile si expresive violonceliste, se vor afla pe scena Salii Palatului, la concertul de pe 27 aprilie. Isaku Kageyama, compozitor american si muzician devenit celebru prin fuziunea originala pe care o realizeaza intre muzica traditionala japoneza, jazz, rock si muzica de club, va completa “The Masterpiece Experience” cu notele exotice ale tobelor taiko.

Compozitor, dirijor si pianist care a incantat publicul meloman atat din Europa, cat si din Statele Unite, detinatorul mai multor premii internationale in concursuri de pian, compozitie, dar si informatica, absolvent al celebrei Berklee College of Music din Boston, Statele Unite, unde a studiat muzica de film, dar si compozitia muzicala la Universitatea de Arte “George Enescu” din Iasi, Ciprian Costin se dovedeste a fi un muzician multivalent, din a carui pasiune pentru sunet s-a nascut un spectacol impresionant, care a cucerit publicul atat in Europa, cat si in Statele Unite.

Biletele la concertul “The Masterpiece Experience”, de pe 27 aprilie, pot fi achizitionate de pe http://rezervari.vreaubilet.ro/event.php?id=6740 si de la Sala Palatului.