Actorul american Abe Vigoda, devenit celebru pentru interpretarea detectivului Phil Fish in serialul "Barney Miller" si pentru un rol in filmul "Nasul / The Godfather", a murit marti, la varsta de 94 de ani, informeaza Mediafax citand presa americana.

Abe Vigoda in NasulFoto: Captura YouTube

Fiica actorului, Carol Vigoda Fuchs, a declarat ca Abe Vigoda a decedat marti dimineata, in somn, in locuinta sa din Woodland Park, in statul New Jersey.

"A murit de batranete. Acest om nu a fost niciodata bolnav", a declarat Carol Vigoda Fuchs, potrivit AP.

Nascut in februarie 1921, Abe Vigoda a studiat la Scoala de Arta Dramatica a Carnegie Hall, iar incepand din anii 1950 a lucrat la teatre din orasul New York si in televiziune inainte de a fi solicitat de regizorul Francis Ford Coppola, in 1972, pentru un rol in filmul "Nasul / The Godfather", distins cu Oscar.

In acest film, Abe Vigoda a interpretat rolul lui Sal Tessio, un vechi prieten al lui Vito Corleone (interpretat de Marlon Brando). Succesul acestui film si al "Nasul II / The Godfather II" au contribuit la cresterea celebritatii actorului american. Ulterior, Abe Vigoda a interpretat rolul detectivului Phil Fish in serialul de comedie "Barney Miller", difuzat in perioada 1975 - 1982. Pentru acest rol, Abe Vigoda a fost nominalizat de trei ori pentru Premiul Emmy.