Selectia nationala a Eurovision va avea loc, pe 4 si 6 martie, la Sala Polivalenta din Baia Mare, fiind transmisa in direct de Televiziunea Romana, informeaza TVR. Selectia nationala a Eurovision 2016 este organizata de Televiziunea Romana impreuna cu Administratia Publica Locala a Municipiului Baia Mare, citeaza Mediafax.

Spectacolele in urma carora va fi stabilita piesa care va reprezenta Romania la Eurovision 2016 se vor desfasura la Sala Polivalenta din Baia Mare. Cele doua evenimente - semifinala din 4 martie si finala din 6 martie - vor fi transmise in direct de TVR.

Inscris in lupta pentru titlul de Capitala europeana a culturii 2021, Baia Mare va gazdui show-urile Selectiei Nationale in Sala Polivalenta "Lascar Pana", aceasta avand o capacitate de aproximativ 2.500 de locuri.

"Organizarea Selectiei Nationale in afara studiourilor de la Bucuresti a devenit deja o traditie pentru TVR, ultimele show-uri fiind organizate la Brasov, in 2014, respectiv Craiova, in 2015. Anul acesta, a venit randul baimarenilor sa urmareasca, din tribune, evolutia artistilor inscrisi in concurs", a declarat Iuliana Marciuc. "Oferta deosebita a gazdelor din Baia Mare, a domnului primar Catalin Chereches si a Consiliului Local Baia Mare, a facut ca distanta de Bucuresti sa fie compensata pe deplin, astfel incat suntem convinsi ca cele doua spectacole organizate aici vor fi, cu adevarat, impresionante. Multumim si pe aceasta cale partenerilor cu ajutorul carora putem continua proiectul Eurovision", a adaugat Iuliana Marciuc.

Potrivit TVR, in ciuda situatiei financiare extrem de grave, Televiziunea Romana "face eforturi deosebite pentru a participa la cel mai important concurs muzical european".

Castigatorul selectiei nationale va urca pe scena de la Stockholm pe 12 mai, in a doua semifinala a concursului, iar finala va avea loc pe 14 mai.

Compozitorii care doresc sa inscrie piese pentru selectia nationala a Eurovision 2016 o pot face pana pe 7 februarie. Pe 8, 9 si 10 februarie, vor avea loc preselectiile (piesele vor fi audiate de juriu), iar pe 11 februarie vor fi anuntate celor 12 piese care vor intra in concurs.

Pentru prima data in istoria participarii Romaniei la Eurovision, castigatorul selectiei nationale va fi desemnat exclusiv de public, prin televot. Anul acesta, modul in care va fi ales reprezentantul Romaniei la Eurovision este unul diferit fata de editiile precedente.

In semifinala vor intra 12 piese, dintre care sase vor accede in finala: patru vor fi alese de un juriu de specialitate, iar doua de catre public, prin televot.