Au trecut 19 ani de la ultima cantare a britanicilor. Nu este de mirare ca pentru spectacolul de aseara, noua milioane de fani au vrut sa puna mana pe macar unul dintre cele 18.000 de bilete.

Ieri, spectatorii de pe arena O2, din Londra, au fost martorii unui concert care nu se va mai repeta prea curand: membrii Led Zeppelin au cantat timp, de doua ore, melodiile care i-au consacrat pe scena rock-ului international.

Concertul a fost realizat in memoria lui Ahmet Ertegün, cel care a infiintat casa de discuri Atlantic Records si care a avut un rol important in sustinerea Led Zeppelin.

Pentru solistul Robert Plant (59 de ani), basistul John Paul Jones (61), chitaristul Jimmy Page (63) si Jason Bonham (41), fiul fostului baterist John Bonham, s-au vandut toate cele aproape 20.000 de bilete, in ciuda pretului de 125 de lire sterline bucata.

Trupa si-a inceput spectacolul cu melodia "Good times, bad times" si a continuat cu "Since I've been loving you" sau "Stairway to heaven", spre incantarea publicului din care au facut parte si Paul McCartney, solistul trupei Oasis - Liam Gallagher, David Gilmour (Pink Floyd), Kate Moss si Dave Grohl (Foo Fighters).

Membrii trupei au demonstrat ca, desi a mai crescut o generatie de la ultimul lor concert, inca pot oferi un show impresionant.

La finalul celor 16 melodii, Led Zeppelin nu a putut incheia concertul fara doua bis-uri: "Whole lotta love" si "Rock and roll", ciresele de pe tortul unui spectacol ce a tinut mai bine de doua ore.

Stairway to heaven live, in Londra

Led Zeppelin au cantat la arena O2:

01. Good Times, Bad Times

02. Ramble On

03. Black Dog

04. In My Time Of Dying

05. For Your Life

06. Trampled Under Foot

07. Nobody's Fault But Mine

08. No Quarter

09. Since I've Been Loving You

10. Dazed and Confused

11. Stairway To Heaven

12. The Song Remains the Same

13. Misty Mountain Hop

14. Kashmir

---------------------

15. Whole Lotta Love

16. Rock and Roll

Surse: nme.com, jam.canoe.ca