Sicriul cu trupul neinsufletit al lui Cornel Patrichi, depus la Teatrul Constantin Tanase
"Pentru profesionalismul si talentul sau unic, dar si pentru faptul ca a colaborat excelent de-a lungul timpului cu trupa Teatrului Tanase, dar si cu toti artistii, in spectacolele de Revista, in cele de Televiziune, in turnee si in filme, Alexandru Arsinel, directorul Teatrului de Revista "Constantin Tanase" a decis ca trupul neinsufletit al celebrului coregraf sa fie depus in foaierul Teatrului miercuri", se arata intr-un comunicat al institutiei de spectacole.
Fostul coregraf va fi inmormantat joi in cimitirul din localitatea Pipera.
Cornel Patrichi, in varsta de 72 de ani, a murit marti dupa-amiaza in locuinta lui din Bucuresti.
Fostul coregraf si dansator a fost diagnosticat in urma cu cinci ani cu cancer pulmonar, iar de atunci s-a luptat cu boala. Dupa operatia pentru cancer la plamani pe care a facut-o in 2014, starea de sanatate a fostului coregraf s-a agravat.
Vineri, 1 aprilie, acesta ar fi trebuit sa-si sarbatoreasca ziua, insa din cauza starii grave in care se afla nu a putut face asta. Cornel Patrichi s-a nascut la Bucuresti pe data de 1 aprilie 1944, in zodia berbecului. A absolvit Liceul de Coregrafie in 1962, fiind angajat, in acelasi an, ca balerin la Teatrul "Constantin Tanase".
In anul 1970 s-a angajat la Teatrul "Fantasio" ca prim balerin. A facut naveta Bucuresti-Constanta zece ani. Cornel Patrichi a dansat foarte putin pe scena, din 1962 pana in 1970, cand a plecat la Fantasio. La televiziune a dansat mai mult. Varful de cariera in televiziune a fost '73, cu Bocanet.
In '87 Cornel Patrichi a plecat in Italia, cu un spectacol, si a ramas acolo pana dupa Revolutie. In 1988 si-a infiintat propria scoala de balet, "Dance Studio Patrichi", care a functionat pana in 2010.
In 1999 s-a intors in tara si a facut 88 de balete in doar 11 luni, pentru emisiunea "Vineri seara, cu Florin Calinescu". Apoi a facut parte din juriul emisiunii "Dansez pentru tine".
Cornel Patrichi a fost casatorit cu dansatoarea Cornelia Patrichi, cu care are un fiu, Alexandru.

VIDEO Criza din Coaliție, săptămâna a doua. Orban: Cine atacă premierul trebuie să plece acasă /Cîțu: Le aduc aminte colegilor din coaliție că au de făcut o nominalizare pentru Ministerul Sănătății
Cercetătorii au descoperit cele mai precise informații de până acum privind emisiile radio rapide
INTERVIU Cum vede educația o elevă româncă admisă la Oxford. Mara Pîndaru: Trebuie introdusă mai mult tehnologia în procesul de învățare / Care este principala problema a sistemului de învățământ din România
O istorie a frigului extrem, din aprilie până în iunie - Ninsori, ger și îngheț în România ultimilor 100 de ani