Artista americana, alaturi de cantaretul de folk-rock Leonard Cohen, John Mellencamp, The Ventures si The Dave Clark Five, au fost selectati pentru cel mai renumit muzeu al industriei muzicale.

Ceremonia in urma careia numele cantaretilor vor intra in Rock and Roll Hall of Fame va avea loc pe 10 martie, la New York. Artistii au fost selectati de catre o comisie alcatuita din 600 de istorici ai industriei muzicale, conform news.yahoo.com.

Doua dintre criteriile dupa care se fac nominalizarile sunt ca artistul sa fi lansat primul album cu cel putin 25 de ani in urma si sa isi fi dovedit contributia si influenta in industria muzicala.

"Cei selectati pentru 2008 au fost toti deschizatori de drumuri, avand un stil unic. De la poezie la pop, acesti cinci artisti demonstreaza insasi diversitatea rock and roll-ului", a spus presedintele Rock and Roll Hall of Fame, Joel Peresman.

Madonna a devenit cunoscuta datorita hit-ului "Like a Virgin", de atunci reinventandu-se continuu, indiferent ca a fost vorba de folosirea crucifixurilor, a sutienelor in forma de con sau a versurilor inspirate din religia budista.

Leonard Cohen a devenit, in timp, un punct de reper pentru miscarea poetilor-cantareti. Melodia sa "Suzanne", lansata in anii '60, l-a facut celebru, alaturi de cele 15 carti de poezie si proza publicate pana in prezent.