J.K. Rowling, autoarea seriei Harry Potter, vinde iachtul de lux pe care l-a cumparat in 2016 si care i-a apartinut in trecut lui Johnny Depp pe un pret de nimic, potrivit contactmusic.com, citata de Mediafax.

In ianuarie 2016, Rowling, care are o avere estimata la 1 miliard de dolari, a platit 35 de milioane de dolari pe iachtul denumit "Amphritrite".

Potrivit editorilor site-ului de specialitate Yacht Harbour, vaporul ce a apartinut in trecut si actorului Johhny Depp, e din nou pe piata la pretul de 20 de milioane de dolari. Vasul de 47, 6 metri a fost construit in 2001. In 2006 a fost cumparat de Depp, care l-a redenumit "Vajoliroja" dupa numele partenerei sale de atunci Vanessa Paradis si l-a reechipat, costul ambarcatiunii ridicandu-se la 8 milioane de dolari in acel moment.

Dupa despartirea de Vanessa Paradis din 2012, Depp a vandut iachtul unui magnat american ce se ocupa cu industria de ambarcatiuni. Iachtul a fost apoi vandut autoarei romanelor Harry Potter dupa ce Rowling s-ar fi indragostit de finisajul vasului cand a petrecut cu familia pe iacht intr-o vacanta in 2015.

Desi continua sa aiba un succes rasunator, Rowling a fost scoasa de pe lista Forbes a miliardarilor, dupa ce autoarea a decis sa faca mai multe opere de caritate, diminuandu-si astfel averea.