Actorul Florin Constantin, membru fondator al grupului de umor din care a facut parte si Ioan Gyuri Pascu, Divertis, spune ca odata cu moartea lui Ioan Gyuri Pascu s-a stins "un zambet mare cat o lume, un artist mare cat o tara". Florin Constantin a mai scris pe pagina sa de Facebook ca s-a stins si o lumanare pe care nu o va mai aprinde la cei vii, ci "la cei vesnici".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Adio Gyuri Pascu! S-a stins un zambet mare cat o lume. S-a stins un artist mare cat o tara. S-a stins o lumanare la cei vii si de acum o voi aprinde la cei vesnici. Adio prieten drag, te vom urma intr-o profunda tacere, tristete si singuratate pe care le-ai lasat. ...", a scris Florin Constantin pe pagina sa de Facebook.

Grupul de umor Divertis a fost format in anul 1981 de trio-ul Toni Grecu, Doru Antonesi si Florin Constantin. De-a lungul timpului lor li s-au mai alaturat Ioan Gyuri Pascu , Catalin Mireuta, Ghighi Bejan, Doru Parcalabu, Cristian Gretcu, Ioan T. Morar, Silviu Petcu, Valentin Darie, Valentin Gora si altii.

Ioan Gyuri Pascu s-a alaturat grupului de umor Divertis in anul 1987, iar odata cu el au fost introduse in programul grupului momente improvizate de tip interviu si momentele muzica.

Ioan Gyuri Pascu a murit luni dimineata la varsta de 55 de ani.