Revista Playboy, cunoscuta pentru iepurasii si fotografii erotice cu femei dezbracate, prezinta pentru prima data in paginile sale o femeie de origine musulmana purtand val, intr-un pictorial care a starnit atat critici, cat si laude, relateaza AFP. Este vorba despre Noor Tagouri, o jurnalista in varsta de 22 de ani.

HotNews.roFoto: Hotnews

Jurnalista americana de origine libiana Noor Tagouri apare in editia din octombrie la sectiunea intitulata "The Renegades Issue" care se focalizeaza asupra barbatilor si femeilor "care risca tot, chiar si viata pentru a face ceea ce le place".

Totodata, Noor Tagouri este si prima femeie de origine musulmana care a aparut la un post de televiziune american. Ea vrea sa devina prima jurnalista cu "hijab" din televiziunea americana. Tanara este urmarita de peste 100.000 de persoane pe retelele de socializare.

Jurnalista in varsta de 22 de ani care lucreaza pentru reteaua de informatii video Newsy este fotografiata purtand un val kaki, geaca de piele si tenisi.

Aparitia ei in noua versiune Playboy a starnit numeroase reactii,pe de o parte stau cei care saluta initiativa si o vad ca pe un progres, iar de cealalta parte sunt cei care o critica pe tanara jurnalista.

Publicatia online The Muslim Vibe critica gestul tinerei mentionand ca Playboy este sinonim cu pornografia, iar Playboy trateaza femeile ca pe un obiect. Aceeasi publicatia mai noteaza ca faptul ca cei de la Playboy si-au mai indulcit imaginea nu inseamna ca poate exista o colaborare cu acestia, scrie AFP.

Revista Playboy a hotarat sa-si schimbe strategia si sa nu mai promoveze imagini cu femei goale. Pe coperta editiei din luna martie 2016 a revistei a aparut un modelul cu ochi de culori diferite, unul verde, iar celalalt albastru, Sarah McDaniel. Fotografia a atras foarte multe laude.

Captura Daily Mail

Revista Playboy a debutat in 1953, avand-o pe coperta primului numar pe actrita Marilyn Monroe.