Robbie Williams a fost acuzat de rasism de o parte a presei din Rusia, dupa lansarea melodiei "Party Like A Russian". Un cotidian rus scrie ca britanicul nu va mai putea canta niciodata pe scenele din Rusia. Insa Robbie spune ca intentia lui n-a fost sa-l parodieze pe Vladimir Putin, potrivit Mediafax.

Indignarea jurnalistilor rusi e provocata de faptul ca Robbie Williams canta piesa "Party Like A Russian" in engleza cu un accent vadit rusesc.

Melodia este primul single extras de pe cel de-al 11-lea album de studio al cantaretului, care se numeste "Heavy Entertainment Show".

Versurile sunt despre alcool, droguri si papusi rusesti. Rusii nu se stapanesc atunci cand tara lor e luata in zeflemea. Exista si un vers bizar in care numele misticului rus care a avut o mare influenta asupra familiei ultimului tar al dinastiei Romanov, Rasputin, rimeaza cu numele marcii de pantofi de lux "Louboutin".

Unul dintre sample-urile alese pentru linia melodica se inspira din "Dansul Cavalerilor", compusa de faimosul Serghei Prokofiev. Alte versuri vorbesc despre un barbat care sustrage banii intregii natiuni pentru a-si construi o nava spatiala.

In ciuda versurilor subtile si sarcastice, Robbie Williams neaga acuzatiile: "Piesa nu este despre Vladimir Putin", a scris cantaretul pe Twitter.

Robbie a dezvaluit jurnalistilor de la The Sun ca a trebuit sa cenzureze versurile, pentru ca se temea sa nu-i ofenseze pe fani. "Sunt 147 de milioane de oameni in Rusia si nu vreau sa-i supar in vreun fel. Nici nu stiu daca au umor", a spus Robbie Williams. "Nu fac misto de nimeni, dar vreau ca piesa sa fie "politically correct", adauga cantaretul.

Versurile melodiei par sa elogieze spiritul pretrecaret al rusilor, insa in tara in care inca exista totalism camuflat, nici jurnalistii nu par sa aiba umor. Anecdota cu Robbie Williams aduce aminte de vremea regimului ceausist, cand glumele si bancurile ce-l vizau pe dictator erau cu obstinatie interzise.