Studioul Lucasfilm, o divizie a grupului Disney, a dat in judecata o academie care preda fanilor "Star Wars"lectii de utilizare a sabiilor laser, considerand ca i-au fost incalcate drepturile de autor, informeaza publicatia The Hollywood Reporter citata de News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Studioul Lucasfilm, o divizie a grupului Disney, a dat in judecata o academie care preda fanilor "Star Wars" lectii de utilizare a sabiilor laser, considerand ca i-au fost incalcate drepturile de autor, informeaza The Hollywood Reporter.

Vineri, reprezentantii studioului l-au dat in judecata pe Michael Brown, creatorul unor afaceri care se numesc New York Jedi, The Lightsaber Academy si Thrills and Skills.

Serviciile furnizate de aceste companii, care includ cursuri si certificate de predare, pot fi accesate prin intermediul site-ului LightsaberAcademy.com, care descrie "principiile de baza" ce permit practicarea unor "forme academice, de scena si/sau de duel".

Grupul Disney, detinatorul drepturilor de autor asupra francizei "Star Wars", afirma in documentele depuse la un tribunal federal din California ca acest proces reprezinta un caz de "piraterie cibernetica, incalcare a dreptului de autor si concurenta neloiala".

Reprezentantii Lucasfilm au precizat, de asemenea, ca au expediat pe adresa lui Michael Brown mai multe somatii de incetare a activitatii, insa antreprenorul american a refuzat sa raspunda si, mai mult, a depus o solicitare de inregistrare a unei marci inregistrate pentru "Lightsaber Academy Inc".

Lucasfilm solicita incetarea permanenta a activitatii paratului, despagubiri si o parte din profiturile incasate de acesta sau, ca alternativa, despagubiri financiare de pana la 2 milioane de dolari pentru fiecare incalcare a unor marci inregistrate ce apartin grupului Disney.

Franciza cinematografica "Star Wars", creata de cineastul George Lucas, cuprinde, deocamdata, sapte filme SF, cu o actiune plasata intr-o galaxie indepartata.

In anul 2012, studiourile Disney au cumparat franciza "Star Wars" de la Lucasfilm, compania de productie detinuta de George Lucas, cu suma de 4,06 miliarde de dolari.

Cel mai recent film din franciza "Razboiul stelelor", intitulat "Star Wars: The Force Awakens", regizat de JJ Abrams, a fost lansat in decembrie 2015 si a obtinut incasari de 2,03 miliarde de dolari pe plan mondial.