O scrisoare "furioasa" expediata de John Lennon lui Paul McCartney si sotiei lui, Linda, redactata dupa despartirea trupei The Beatles, a fost cumparata de un colectionar anonim din orasul american Dallas cu aproape 30.000 de dolari, la o licitatie, anunta News.ro. In acea scrisoare, de doua pagini, cu note scrise de mana, John Lennon il critica pe Paul McCartney, dar si pe sotia lui din epoca, Linda McCartney, pentru felul in care l-au tratat pe el, dar si pe sotia lui, Yoko Ono.

John Lennon ar fi redactat scrisoarea drept raspuns la criticile Lindei in legatura cu faptul ca nu a anuntat public ca paraseste trupa The Beatles: "Referitor la faptul ca nu am spus nimanui ca voi parasi The Beatles - Paul si Klein (Allen Klein, managerul trupei, n.r.) v-ati petrecut o zi intreaga pentru a ma convinge ca era mai bine sa nu spun nimic nimanui - cerandu-mi sa nu spun nimic deoarece ar afecta The Beatles. Iti amintesti acest lucru?"

Apoi, criticandu-l direct pe Paul McCartney, John Lennon a adaugat: "Am citit scrisoarea ta si ma intrebam daca nu a fost scrisa de un admirator de varsta mijlocie, irascibil, al trupei The Beatles".

Fostul solist al grupului britanic l-a ironizat pe colegul sau de trupa, vorbind despre gandurile acestuia despre mostenirea lasata de celebra formatie: "Chiar crezi cu adevarat ca cea mai mare parte a artei din ziua de azi a aparut datorita The Beatles? Nu pot sa cred ca esti atat de nebun - Paul - tu chiar crezi asta?".

"Cand vei inceta sa mai crezi asta, poate ca te vei trezi la realitate! Nu am vorbit noi mereu si am spus ca suntem parte a miscarii artistice - nu toata miscarea? Desigur, am schimbat lumea, dar incearca sa intelegi aceste lucruri. Da-te jos de pe discul tau de aur si zboara!", a adaugat John Lennon in aceeasi scrisoare.

Reprezentantii casei de licitatii RR Auction sunt de parere ca scrisoarea a fost redactata in jurul anului 1971, la un an dupa ce McCartney a anuntat public ca paraseste trupa.

The Beatles a fost infiintata in anul 1960, in Liverpool, si a devenit celebra in formula John Lennon, Paul McCartney, George Harrison si Ringo Starr. Formatia este considerata cea mai influenta din zona muzicii rock. Cele 27 de albume de studio, 52 de compilatii si 4 albume live au fost vandute peste 180 de milioane de copii in intreaga lume. Trupa, care s-a destramat in 1970, a fost recompensata cu 10 premii Grammy, dar si cu un Oscar.