Criminalul in serie din Statele Unite, Charles Manson, in varsta de 82 de ani, care a ordonat uciderea actritei Sharon Tate, sotia regizorului Roman Polanski, a fost dus de urgenta la spital marti, relateaza Agerpres, citand AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit Los Angeles Times, faimosul criminal cu o svastica tatuata pe frunte, a parasit inchisoarea Corcoran din Central Valley, California (vestul Statelor Unite) in stare grava.

La randul sau, site-ul TMZ, dedicat vietii celebritatilor, a relatat ca Manson a fost transportat de urgenta la un spital din Bakersfield, principalul oras din regiune, in urma unor probleme gastro-intestinale.

O purtatoare de cuvant a Departamentului californian al penitenciarelor, Terry Thornton, nu a comentat aceste relatari, precizand ca legile federale interzic oferirea de informatii cu privire la starea de sanatate a detinutilor sau la deplasarile acestora in afara centrului de detentie.

Chestionata de AFP, Thornton a recunoscut insa ca Manson este in viata.

Unul dintre cei mai cunoscuti criminali din Statele Unite, Manson este inchis de peste 40 de ani pentru o serie de crime, printre care uciderea lui Sharon Tate, sotia regizorului polonez Roman Polanski, la acel moment insarcinata in opt luni si jumatate.

Charles Manson a fost condamnat la moarte, alaturi de patru dintre discipolii sai, in august 1969, pentru uciderea a sapte persoane, insa ulterior pedepsele lor au fost comutate in inchisoare pe viata.

Criminalul a facut o cerere de eliberare anticipata in 2012, care i-a fost refuzata. El trebuie sa astepte acum pana in 2027 pentru a putea face o noua cerere.