Un barbat in varsta de 63 de ani, banuit ca ar fi participat direct la jaful comis sub amenintarea armei asupra vedetei americane de televiziune Kim Kardashian, la Paris, in luna octombrie, a fost pus sub acuzare joi pentru jaf armat in grup organizat, conform AFP, citata de Agerpres.

Yunice A. este de asemenea acuzat de rapire si sechestrare de persoane si de constituire a unui grup infractional organizat. Alte 9 persoane sunt inca anchetate in acest caz.

Dintre cei 17 suspecti arestati luni, trei - printre care si soferul unei societati care asigura transportul celebritatilor - au fost eliberati miercuri, iar alti patru, printre care o femeie, au fost eliberati joi.

Pe langa cei cinci presupusi autori ai jafului, ceilalti cinci retinuti, printre care o femeie, sunt suspectati de complicitate sau ca au ajutat la ascunderea bijuteriilor furate, in valoare de circa 9 milioane de euro. Unul dintre ei este suspectat ca i-a transportat pe unii dintre faptasi in imprejurimile locului in care a fost comis jaful.

Cei cinci barbati care sunt suspectati ca au participat direct la jaful din octombrie au varste cuprinse intre 54 si 72 de ani si sunt cunoscuti si pentru alte jafuri. Unii dintre cei retinuti "si-au recunoscut" implicarea, a declarat o sursa apropiata de ancheta, fara a face alte precizari.

In noaptea de 2 spre 3 noiembrie, vedeta in varsta de 35 de ani a fost talharita sub amenintarea armei intr-un discret apartament hotelier de lux din Paris. Faptele au avut loc la ora 03:00 dimineata cand cinci indivizi mascati si imbracati in politisti, care au venit la locul jafului si au plecat pe biciclete, au patruns in resedinta in care era cazata vedeta, situata in exclusivistul arondisment 8.

Dupa ce vedeta a fost legata, i s-a pus calus si a fost inchisa in baie, autorii jafului au plecat cu bijuterii in valoare de circa 9 milioane de euro.

Acest jaf spectaculos, reprezentand cel mai important furt de bijuterii comis asupra unei persoane particulare in Franta in ultimii 20 de ani, a devenit de notorietate mondiala in cateva ore si a umplut de comentarii retelele de socializare.

"Au crezut ca vor da lovitura secolului insa au comis numeroase greseli", a estimat un anchetator, facand trimitere la urmele de ADN lasate de hoti la locul jafului. De asemenea, din neatentie, hotii au pierdut din prada un colier cu o cruce din platina batuta cu diamante, in valoare de 33.000 de dolari. Pandantivul, o bijuterie realizata de Jacob & Co, a fost gasit de un trecator, pe strada, in apropierea locului in care s-a produs jaful.