Castigatoare a premiului Emmy, actrita Mary Tyler Moore, s-a stins din viata, miercuri, la varsta de 80 de ani, anunta Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cunoscuta actrita, Mary Tyler Moore, in varsta de 80 de ani, a incetat din viata miercuri, avandu-l alaturi pe sotul ei, Dr. Robert Levine.

Dupa ce a devenit faimoasa cu rolul unei femei casnice in serialul "The Dick Van Dyke Show" (1961-1966), Mary Tyler Moore a fost o deschizatoare de drumuri cu productia de televiziune "Mary Tyler Moore" din anii 1970-77, in care joaca rolul unei femei singure care activeaza ca producator de stiri.

Show-ul de televiziune a fost primul in care personaj principal a fost o "femeie de cariera" si unul dintre primele care a avut ca scenaristi mai multe femei, potrivit unei istorii a serialului scrise de Jennifer Keishin Armstrong.

Influenta culturala a personajului lui Mary Tyler Moore, Mary Richards, a depasit limitele traditionale dintre fictiune si realitate.

Sitcomul care i-a purtat numele si a durat sapte sezoane a fost numit de revista "Time" una dintre cele 17 emisiuni care "au schimbat televiziunea".

Oprah Winfrey a declarat despre aceasta actrita ca a fost un model "pentru noi, toate femeile din televiziune".