Organizatorii Carnavalului de la Rio de Janeiro au insistat ca traditionala parada a scolilor de samba sa continue, desi un car alegoric a intrat in petrecaretii de pe strazile metropolei braziliene, ranind pana la 20 de persoane, transmite France Presse, citata de Agerpres.

Un accident a avut loc chiar la inceputul principalei parade de samba, dupa ce carul alegoric al cunoscutei scolii de samba Paraiso do Tuiuti a intrat in multimea de la Sambadromo.

Opt persoane au fost transportate la spital in urma accidentului, inclusiv jurnalisti care acopereau Carnavalul de la Rio de Janeiro.

De asemenea, trei persoane raman in stare grava, iar un barbat a fost strivit intre o bariera de securitate si carul alegoric al scolii Paraiso do Tuiuti.

In ciuda accidentului, scolile de samba au continuat sa danseze pe strazile metropolei braziliene, iar un campion va fi desemnat miercuri.

Directorul Carnvalului de la Rio de Janeiro, Elmo Jose, a sustinut ca o parte din vina apartine petrecaretilor si jurnalistilor raniti, care au stat in calea paradei Sambodromo.

"Vom continua show-ul", a declarat Elmo Jose.

Fiica unui ranit i-a criticat dur pe organizatori, sustinand ca au pus distratia inaintea sigurantei participantilor si au intarziat inspectarea carului alegoric in urma accidentului din Rio de Janeiro.

"Nu au permis (inspectia - n.r.) pentru ca nu voiau sa blocheze parada. Mama mea era strivita intr-un gard si ei erau ingrijorati de parada. Pentru numele lui Dumnezeu, era ireal", a declarat Rafaela Anastasia pentru postul de televiziune Globo.

In fiecare an, peste 3.000 de dansatori de la 12 scolii de samba se intrec pe strazile metropolei braziliene pentru a obtine titlul de cea mai buna scoala de samba la Carnavalul de la Rio de Janeiro.