Hackerul care a cerut o rascumparare de la platforma online Netflix, dupa ce a intrat ilegal in posesia celui de-al cincilea sezon al serialului "Orange Is the New Black", si-a respectat "promisiunea" si, in urma refuzului companiei de streaming de a da curs cererii sale, a publicat pe internet primele 10 episoade din noul sezon al show-ului TV, informeaza site-ul revistei Variety, preluat de news.ro.

Hackerul in cauza a dat curs amenintarii formulate saptamana trecuta, cand a furat 10 episoade din noul sezon din serialul "Orange Is The New Black" si a cerut platformei de streaming video Netflix sa ii plateasca o rascumparare. In caz contrar, hackerul a amenintat ca va publica online acele episoadele inainte de premiera oficiala a noului sezon. Dupa ce compania Netflix nu i-a platit suma de bani ceruta, hackerul "s-a razbunat" si a publicat episoadele pe o platforma specializata in partajarea de fisiere video.

Jurnalistii de la Variety nu au reusit sa verifice autenticitatea episoadelor pe care piratul cibernetic le-a publicat pe platforma Pirate Bay.

Primele 10 episoade din cel de-al cincilea sezon al show-ului TV au devenit disponibile pe aceasta platforma online, sambata. Cele 10 fisiere piratate au impreuna o capacitate de 11,46 gigabytes.

Hackerul, care foloseste pe internet pseudonimul "The Dark Overlord", publicase doar primul episod din noul sezon in cursul zilei de vineri, tot pe platforma Pirate Bay.

Al cincilea sezon al serialului "Orange Is The New Black" va avea premiera oficiala pe platforma Netflix pe 9 iunie.

Potrivit revistei Variety, este posibil ca Netflix sa devanseze data la care va avea premiera noul sezon, in urma acestui act de piraterie cibernetica.

Potrivit piratului online, el ar fi furat si alte productii TV ce urmeaza sa fie lansate de posturile ABC, Fox, National Geographic si IFC.

Hackerul a intrat in posesia acestor continuturi in urma unui atac cibernetic comis asupra serverelor administrate de un studio de post-productie, Larson Studios, la sfarsitul anului 2016, potrivit unor informatii publicate pe site-ul TorrentFreak.

Hackerul The Dark Overlord a dezvaluit intr-un mesaj obline ca a reusit sa fure doar primele 10 episoade din cele 13 care compun urmatorul sezon al serialului "Orange Is The New Black" intrucat, la ora comiterii atacului, ultimele trei episoade nu erau inca disponibile online.

Intr-o declaratie pentru EW, reprezentantii Netflix au spus ca firma americana este "la curent cu situatia".

"Site-ul unui furnizor de productii pentru mai multe studiouri TV majore a fost compromis, iar autoritatile si politia investigheaza aceasta bresa de securitate", au transmis reprezentantii companiei Netflix.

Potrivit Associated Press, FBI participa la ancheta ce a fost demarata in acest caz.

"Orange Is The New Black", un serial dramatic cu accente de comedie, difuzat de platforma online Netflix, a fost creat de Jenji Kohan si produs de Tilted Productions in colaborare cu Lionsgate Television. Serialul are la baza volumul de memorii "Orange Is the New Black: My Year in a Women's Prison", publicat de Piper Kerman in 2010, ce descrie experientele scriitoarei in perioada in care a fost incarcerata in penitenciarul federal pentru femei din localitatea Danbury.

Show-ul s-a bucurat inca de la primul sezon de o popularitate uriasa in randul abonatilor platformei Netflix si a fost apreciat de criticii de specialitate, fiind recompensat cu numeroase trofee si distinctii, inclusiv cu patru premii Primetime Emmy (din 16 nominalizari), sase nominalizari la Globurile de Aur, patru Screen Actors Guild Awards, un premiu Producers Guild of America si un Peabody Award.