Rapperul american Prodigy a murit. Pe numele sau real Albert Johnson, acesta a murit la varsta de 42 de ani, anunta The Independent.

ProdigyFoto: youtube.com

Prodigy si Mobb Depp se aflau intr-un turneu in Las Vegas la "Art of Rap" unde cantau alaturi de Ghostface Killah, Onyx, KRS-On si Ice-T.

Rapperul suferea de anemie falciforma, o boala ereditara a sangelui, inca de la nastere, insa cauza exacta a mortii nu a fost inca determinata.

Vei fi mereu iubit si ti se va simti lipsa. Dumnezeu sa te binecuvanteze si sa-ti binecuvanteze familia. Am ramas fara cuvinte​

50 Cent

Mobb Deep, format din Prodigy si Havoc, a fost infiintat in cartierul Queens din New York, in anii 1990, devenind unul dintre numele importante ale scenei rap de pe Coasta de Est, alaturi de Nas si Notorious B.I.G.. C

Cel mai cunoscut album al grupului este "The Infamous", lansat in 1995. Duo-ul a lansat in 2014 ultimul disc, "The Infamous Mobb Deep", iar recent pornise in turneul "The Art of Rap", impreuna cu DMX si Ghostface Killagh. Ultimul concert a fost sustinut in Las Vegas.

Staruri ale muzicii rap, precum Sean "Diddy" Combs, Nicky Minaj, Lil Wayne si Nas i-au adus un omagiu lui Prodigy.

"Rap-ul a pierdut o legenda", a scris Lil Wayne, in timp ce 50 Cent a precizat: "Vei fi mereu iubit si ti se va simti lipsa. Dumnezeu sa te binecuvanteze si sa-ti binecuvanteze familia. Am ramas fara cuvinte".