Serialul "House Of Cards" a fost acuzat de mai multe persoane care il urmaresc ca ar imprumuta idei din realitatea politica americana, mai ales din actiunile presedintelui Donald Trump. Actorul distribuit in rolul principal, Kevin Spacey, a negat acuzatia, spunand ca anumite intamplari filmate pentru serial obisnuiesc sa se intample cu adevarat, informeaza News.ro, citand nme.com.

House of CardsFoto: Pinterest

Limita dintre fictiune si realitate a devenit neclara in urma cu o luna, cand contul oficial de Twitter al serialului "House of Cards" i-a trimis un mesaj prim-ministrului britanic Theresa May, criticand-o pentru ca nu a participat la o dezbatere despre alegerile generale la BBC One.

"Nu am simtit niciodata o obligatie de a concura cu lumea reala. Noi consideram ca reprezentam un univers alternativ", a spus Kevin Spacey, marti seara, in cadrul emisiunii "The One Show".

"La o anumita perioada intre filmarea episoadelor si lansarea acestora - una, doua, trei, cinci sau sase lucruri pe care le-am prezentat se intampla in lumea reala. Intotdeauna spunem: Oamenii vor crede ca am furat ideile din titlurile din presa. Insa, de fapt, se intampla invers", a adaugat actorul.

Recent, actrita Robin Wright, protagonista in "House of Cards", alaturi de Kevin Spacey, a glumit spunand ca Donald Trump distruge toate posibilele scenarii ale serialului.

"Trump ne-a furat toate ideile pentru cel de-al saselea sezon. Nu stiu ce vom face", a spus ea.

"House of Cards" este un serial american, creat de Beau Willimon, ce are la baza un serial britanic omonim, inspirat la randul sau de un roman publicat de Michael Dobbs. Versiunea americana, produsa de platforma Netflix, ce descrie intrigile si coruptia din universul politicii americane, s-a bucurat de un succes urias inca de la primul sezon. "House of Cards" a devenit primul serial online din istorie care a fost nominalizat la Globul de Aur si de la premiile Primetime Emmy si, de asemenea, primul serial online care a castigat aceste trofee, prin intermediul protagonistilor sai - actrita Robin Wright si Kevin Spacey.

Kevin Spacey, nascut pe 26 iulie 1959, este un actor american de teatru, televiziune si cinema. Considerat unul dintre cei mai talentati actori ai generatiei sale, starul hollywoodian a castigat doua premii Oscar, pentru rolurile interpretate in filmele "Suspecti de serviciu/ The Usual Suspects" (1995) si "American Beauty" (1999).