​"Vestea bună este că pot conta pe cel mai magnific cerc familial și de prieteni de susținere și de atenție, precum și pe o asigurare de sănătate fantastică prin intermediul sindicatului din care fac parte", a adăugat ea.

HotNews.roFoto: Hotnews

Actrița americană Julia Louis-Dreyfus, cunoscută pentru rolurile sale din serialele "Veep" și "Seinfeld", a anunțat că a fost diagnosticată cu cancer la sân, relatează AFP și DPA, citate de Agerpres.

"O femeie din opt suferă de cancer la sân. Astăzi, sunt eu", a postat pe Twitter actrița de 56 de ani, care a câștigat în septembrie cel de al optulea premiu Emmy pentru cea mai bună actriță într-un serial de comedie, al șaselea obținut pentru rolul Selina Meyer din "Veep", un record.

"Vestea proastă este că nu toate femeile sunt atât de norocoase, deci să ne luptăm împotriva tuturor formelor de cancer și să facem din asigurarea medicală universală o realitate", a mai scris actrița.

Sistemul de sănătate american leagă, în cazul majorității americanilor, asigurarea de locul de muncă, existând puternice disparități.

Julia Louis-Dreyfus este cunoscută pentru militantismul său, în special în favoarea cauzei femeilor. În fotografia de pe contul său de Twitter, ea poartă acum celebra "pussy hat", o pălărie roz cu urechi de pisică devenită simbolul opoziției față de președintele Donald Trump.

Mai multe celebrități au ales, în ultimii ani, să facă public faptul că suferă de cancer la sân, precum cântăreața Sheryl Crow sau actrița Cynthia Nixon ('Sex and the City'), pentru a determina femeile să meargă la controale pentru depistarea bolii.

În 2013, Angelina Jolie a dezvăluit că a suferit o mastectomie dublă pentru a preveni orice risc de cancer, întrucât știa că în cazul ei există un risc ridicat din cauza eredității sale.