UPDATE: 07.15 Celebrul cantaret Tom Petty a murit, marti dimineata, intr-un spital din Santa Monica, dupa ce fusese transportat la spital in stare grava, in urma unui stop cardiac, scrie AFP, citand membri ai familiei.

Tom Petty in ultimul concertFoto: youtube.com

UPDATE 01:00 TMZ, Reuters si CBS revin asupra stirii mortii lui Tom Petty si spun ca celebrul muzician este doar intr-o stare grava, "ca se agata de viata", politia neputand oferi informatii daca acesta este in viata sau a decedat. Reprezentantii artistului nu au facut nicio declaratie pana acum.

Potrivit stirii intiale date de TMZ, CBS si Reuters, Petty ar fi murit intr-un spital din Santa Monica unde fusese transportat in stare grava ca urmare a unui stop cardiacsi ar fi fost ulterior deconectat de la aparate deoarece nu mai prezenta activitate cerebrala.

Tom Petty a facut parte din trupa "Tom Petty and the Heartbreakers", alaturi de care a lansat numeroase hituri: "American Girl", "Don't do me like that", "Breakdown". De-a lungul carierei, Petty si colaboratorii sai au vandut peste 60 de milioane de albume. Trupa a fost inclusa in 2002 in Rock and Roll Hall of Fame.

In anii '80 a facut parte si din supergrupul "the Traveling Wilburys" impreuna cu Bob Dylan, George Harrison, Roy Orbison si Jeff Lynne.

Petty a avut succes si ca interpret solo, din aceasta perioada fiind cunoscuta piesa "Freefallin".

Petty incheiase cu doar o saptamana in urma turneul aniversar de 40 ani al trupei "the Heartbreakers" , despre care anuntase ca ar putea fi ultimul.

  • stire in lucru