Artistul a semnat un contract de cateva milioane de lire sterline pentru a pune mana pe stilou. Editura HarperCollins, care a incheiat contractul cu George Michael, a refuzat sa dezvaluie suma exacta, scrie DailyMail.

Potrivit intelegerii, fostul solist al trupei Wham! va scrie, "in intregime singur", o autobiografie necenzurata, care va permite accesul publicului la toate detaliile picante ale vietii lui. Oferta vine la trei ani dupa ce George Michael a realizat un documentar autobiografic intitulat „A different story”.

Editorii au declarat ca afacerea este „una din cele mai mari lovituri editoriale din Marea Britanie”.

Cartea, supranumita deja „cea mai fierbinte biografie de celebritate ramasa nescrisa”, va aparea pe rafturi in toamna lui 2009. Ea va fi publicata initial in Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Australia, Noua Zeelanda si India.

Andy Stephens, managerul artistului a declarat: “George le-a promis celor de la HarperCollins o biografie fara bariere, si fiti siguri ca asa va fi. Oamenii nu sunt prosti. Ei incep sa realizeze ca adevarul e mai interesant decat povestile inventate de presa”.

Intelegerea vine la putin timp dupa turneul pe care George Michael l-a facut pentru a sarbatori 20 de ani de cariera in muzica pop.

Cariera stralucita a artistului, dar mai ales, viata privata tumultoasa va atrage cu siguranta cititorii. Subiecte ca homosexualitatea, consumul de droguri sau incidentele cu oamenii legii vor face deliciul fanilor si dusmanilor sai.

Cel mai grav incident in care a fost implicat George Michael a avut loc anul trecut. Atunci, el a fost condamnat la 100 de ore de munca in folosul comunitatii pentru conducerea unui autovehicul sub influenta drogurilor. Politia l-a surprins pe Michael aproape lesinat, peste volan, la un semafor. Analizele sangelui au dovedit ca artistul consumase un cocktail periculos din antidepresive, somnifere, cannabis si GHB.