La zece ani dupa ce a jucat rolul Col. Thomas Devoe in „Pacificatorul”, actorul George Clooney primeste o misiune oficiala. El a fost numit Mesager al Pacii de O.N.U., scrie etonline.com

„Actorul, regizorul si avocatul drepturilor omului George Clooney a fost desemnat de Secretarul general Ban Ki-moon ca Mesager al Pacii al Natiunilor Unite, pentru a atrage atentia asupra eforturilor globale de pace.”, se arata in comunicatul oficial al ONU.

Aceasta distinctie speciala ii recunoaste lui Clooney meritele pentru ca a atras atentia opiniei publice in probleme internationale cruciale, politice si sociale, a anuntat purtatorul de cuvant al ONU.

Ca „Mesager”, Clooney va fi responsabil pentru promovarea actiunilor umanitare pe care Natiunile Unite le intreprinde la nivel global.

„Sunt mai mult decat onorat sa primesc aceasta misiune. Abia astept sa lucrez impreuna cu Natiunile Unite pentru a construi un suport public pentru munca extrem de importanta pe care ei o depun in cele mai dificile, periculoase si cumplite locuri de pe pamant”, a declarat George Clooney in comunicatul oficial al ONU.

Starul, in varsta de 46 de ani, nu este strain de astfel de activitati. Impreuna cu colegii de la „Ocean’s Thirteen”, Matt Damon si Brad Pitt, Clooney s-a straduit sa atraga atentia asupra razboiului din Darfur, o regiune instabila din vestul Sudanului.

Desi comunicatul a fost emis ieri, Clooney va primi personal titlul oficial de la sediul ONU abia pe 31 ianuarie.

In acest moment, alaturi de George Clooney, Natiunile Unite mai au urmatorii Mesageri ai Pacii, fiecare pe problematica diferita: Printesa Haya Bint Al Hussein a Iordanului (Teluri de Dezvoltare Milenara si foamete); dirijorul Daniel Barenboim (pace si toleranta); scriitorul Paulo Coelho (dialog intercultural); actorul Michael Douglas (dezarmare, pace si securitate); cercetatorul Jane Goodall (mediu); violonistul Midori Goto (Teluri de Dezvoltare Milenara si tineret); violoncelistul Yo-Yo Ma (tineret); si Laureatul Premiului Nobel Elie Wiesel (drepturile omului si Holocaust).