Patru comedii si un musical au debutat intre primele zece pozitii din box office-ul nord-american, condus, pentru a doua saptamana consecutiv de "Star Wars: The Last Jedi", care a generat incasari ce au facut ca Disney Company sa depaseasca cifra de 6 miliarde de dolari in 2017, informeaza news.ro.

Razboiul Stelelor: Ultimul JediFoto: Walt Disney Company

Lungmetrajul regizat de Rian Johnson a generat in SUA incasari de 68,48 de milioane de dolari, iar la nivel global, din momentul lansarii, de 745,4 milioane de dolari, potrivit boxofficemojo.com.

Weekendul trecut, "Jumanji: Welcome to the Jungle", regizat de Jake Kasdan, cu Dwayne Johnson in rol principal, a incasat 30 de milioane de dolari si a debutat astfel pe pozitia a doua in clasament.

Comedia muzicala "Pitch Perfect 3", regizata de Trish Sie, a debutat pe locul al treilea in top, cu incasari de 20,45 de milioane de dolari, in timp ce musicalul "The Greatest Showman", cu Hugh Jackman, Michelle Williams si Rebecca Ferguson in distributie, pe locul al patrulea, cu incasari de 8,6 milioane de dolari.

Animatiile "Ferdinand" si "Coco" se afla, dupa al doilea, respectiv al cincilea weekend de la premiera, pe locurile cinci si sase. Filmul produs de Fox a generat incasari de 7 milioane de dolari, iar lungmetrajul Buena Vista, de 5,2 milioane de dolari.

Satira sociala "Downsizing", regizata de Alexander Payne, a debutat pe locul al saptelea. Filmul cu Matt Damon in rol principal a deschis editia de anul acesta a Festivalului de la Venetia, insa nu s-a ridicat la asteptarile criticii si nici ale publicului. El a generat incasari de 4,6 milioane de dolari in weekendul de debut.

Drama "Darkest Hour", pentru care actorul Gary Oldman a primit o nominalizare la Globurile de Aur, a urcat opt pozitii in clasament si se afla, dupa cinci weekenduri, pe locul al optulea, dupa ce a generat incasari de 4,1 milioane de dolari. Din distributie mai fac parte John Hurt si Kristin Scott Thomas.

Comedia "Father Figures", cu Owen Wilson, Ed Helms si Glenn Close, a debutat pe locul al noualea in box office-ul nord-american, cu incasari de 3,9 milioane de dolari.

Pe pozitia a zecea a urcat "The Shape of Water" al lui Guillermo del Toro, marele castigator al Festivalului de Film de la Venetia si pelicula care a primit cele mai multe nominalizari la Globurile de Aur. Dupa al patrulea weekend de la lansare, productia a generat incasari de 3 milioane de dolari.