Actorul Casey Affleck s-a retras din lista prezentatorilor galei Oscar 2018, unde urma sa inmaneze trofeul categoriei "cea mai buna actrita in rol principal", scrie Variety.

Un reprezentant al Academiei de film americane a confirmat joi retragerea lui. Desi actorul in varsta de 42 de ani nu a comentat in vreun fel decizia, un reprezentant al lui a anuntat ca Affleck nu va participa la ceremonia de anul acesta, potrivit news.ro.

Casey Affleck a castigat in 2017 trofeul pentru "cel mai bun actor in rol principal", pentru interpretarea din "Manchester by the Sea". Conform traditiei, el urma sa inmaneze anul acesta trofeul pentru cea mai buna actrita.

Retragerea vine dupa reaparitia unor acuzatii privind comportamentul neadecvat al lui pe platourile de filmare, in 2010, ale filmului "I'm Still Here", pe care l-a regizat. Acuzatiile au facut obiectul unui proces intentat lui Casey Affleck de producatoarea Amanda White si de directorul de imagine Magdalena Gorka.

Ei au ajuns la un acord inainte ca filmul in care joaca Joaquin Phoenix sa fie lansat. Dupa castigarea Oscarului, Affleck a declarat intr-un interviu acordat Boston Globe ca niciuna dintre parti nu are voie sa comenteze pe acest subiect si a adaugat: "Cred ca orice tratament necorespunzator, din orice motiv, este inacceptabil si fiecare merita sa fie tratat cu respect la locul de munca si oriunde altundeva".

Gala premiilor Oscar 2018 va avea loc pe 4 martie, la Los Angeles.