Se asteapta ca printre numele celor nominalizati sa se gaseasca Daniel Day-Lewis, Johnny Depp si Cate Blanchett pentru filmele " There Will Be Blood", "Sweeney Todd" si "I'm Not There." Nu se stie inca ce influenta va avea greva scenaristilor asupra ceremoniei acordarii premiilor Oscar.

Premierea va avea loc pe 24 februarie, in fata unui public de circa 3.500 de spectatori. Jon Stewart, prezentatorul emisiunii-pamflet "Daily Show", va gazdui spectacolul in cadrul caruia vor fi acordate 24 de premii, conform bbc.com.

Selectia filmelor s-a facut cu ajutorul voturilor a circa 6000 de membri ai Academiei Americane de Film. Strangerea voturilor a durat doua saptamani, filmele selectate candidand, printre altele, pentru "Cel mai bun rol", "Cel mai bun design", "Cea mai buna coloana sonora" si "vedeta" serii, premiul pentru "Cel mai bun film al anului".

Se zvoneste ca Academia Americana de Film si-a luat masuri de precautie vizavi de greva scenaristilor, astfel incat ceremonia sa aiba loc chiar si fara aprobarea scenaristilor sau a actorilor, conform Associated Press. Agentia nu a dat insa mai multe detalii referitor la planul de rezerva al Academiei.