Anchetatorii din Los Angeles care investigheaza decesul misterios al vedetei de cinema Natalie Wood l-au declarat "persoana de interes" in acest caz pe sotul artistei, actorul Robert Wagner, scrie BBC, citat de news.ro. Potrivit anchetatorilor, Wagner si-a "modificat constant povestea", adaugand ca versiunea sa despre cum s-au desfasurat faptele nu are sens.

Robert WagnerFoto: Wikipedia

Wood a fost gasita inecata in anul 1981, dupa ce a navigat pe un iaht in California, alaturi de Wagner si de actorul Christopher Walken. Desi initial a fost stabilit ca decesul ei a fost un accident, au ramas intrebari fara raspuns cu privire la moartea actritei.

"Acum stim ca el a fost ultima persoana care s-a aflat alaturi de Natalie inainte ca ea sa dispara. Nu a oferit detalii care sa se potriveasca cu povestile martorilor in acest caz. Cred ca si-a modificat putin povestea constant. Iar versiunea lui pur si simplu nu are sens", a adaugat John Corina.

Familia actritei le-a cerut autoritatilor sa reexamineze rezultatele primei anchete, pentru a clarifica circumstantele mortii artistei, din noiembrie 1981.

Wood, care a aparut in "West Side Story" si "Rebel Without a Cause", a petrecut in noaptea de dinaintea mortii sotiei sale. Medicul legist a transmis atunci ca actrita a consumat bauturi alcoolice si ca este posibil sa fi alunecat in incercarea de a urca pe o barca.

Insa, politistii spun ca doi martori au povestit ca Wagner si Wood s-au certat in noaptea in care ea a disparut. Potrivit acestora, actrita ar fi fost victima unei agresiuni. In urma autopsiei s-a constatat ca Wood avea vanatai pe corp si pe brate, precum si un semn pe obrazul stang. "Dupa ce am investigat cazul in ultimii sase ani, cred ca acum Wagner este mai mult o persoana de interes", a spus John Corina, de la biroul serifului comitatului Los Angeles, pentru CBS News.

Capitanul iahtului, Dennis Davern, a spus pentru NBC News in 2011 ca a mintit politistii in prima ancheta si ca actrita a murit dupa ce ea si Wood au avut un conflict.

Vedeta de televiziune Robert Wagner, in prezent in varsta de 87 de ani, nu a comentat decizia anchetatorilor, dar a recunoscut anterior ca s-a certat cu sotia lui inainte ca aceasta sa dispara. Potrivit anchetatorilor, Wagner a refuzat sa le vorbeasca de cand cazul a fost redeschis, in 2011.

In 2012, certificatul de deces al lui Natalie Wood a fost modificat pentru a reflecta incertitudinea in privinta circumstantelor in care aceasta a incetat din viata.

Nascuta pe 20 iulie 1938, Natalia Nikolaevna Zaharenko, cunoscuta cu numele Natalie Wood, a fost o actrita americana, fiica a doi imigranti rusi. In copilarie, artista a aparut in filme precum "Miracle on 34th Street" si "The Ghost and Mrs Muir". A fost nominalizata la Oscar la categoria "cea mai buna actrita intr-un rol secundar" pentru interpretarea ei din "Rebel Without a Cause", si la categoria "cea mai buna actrita in rol principal"pentru "Splendor in the Grass" si "Love with the Proper Stranger".

Actrita a fost casatorita de doua ori cu Robert Wagner, in perioadele 1957 - 1962, respectiv 1972 - 1981. In timpul celui de-al doilea mariaj al lor, actrita a nascut o fiica, Courtney Wagner. Intre anii 1969 si 1972, Natalie Wood a fost casatorita cu producatorul de film Richard Gregson, acestia avand impreuna o fiica, actrita Natasha Gregson Wagner.

Robert Wagner a mai avut o casnicie, in perioada 1963 - 1971, cu actrita Marion Marshall, iar din 1990 este casatorit cu actrita Jill St. John.