Actrita Jennifer Lawrence, premiata cu Oscar si una dintre cele mai bine platite actrite, renunta la actorie timp de un an pentru a se dedica activismului politic, scrie BBC, citat de News.ro.

Jennifer LawrenceFoto: Flickr/ Gage Skidmore

Vedeta din "Jocurile Foamei" va lipsi de pe platourile de filmare 12 luni pentru "a se dedica implicarii tinerilor in politica".

Lawrence se afla deja in comitetul director al miscarii civice Represent.Us. alaturi de un colaborator frecvent, regizorul David O. Russell.

Campaniile organizatiei nonprofit lupta impotriva mitei in politica si pentru legi anticoruptie.

"Imi voi lua liber anul viitor", a declarat actrita pentru ET. "Voi lucra cu aceasta organizatie ca parte a Represent. Us, incercand sa implic tineri in politica la nivel local. Nu are nimic de-a face cu partizanatul (politic). Este vorba de demersuri anticoruptie si legi care sa fie aprobate din stat in stat pentru a repara democratia noastra", a mai spus ea.

Lawrence este deja cunoscuta pentru activismul ei politic. Este una dintre primele actrite celebre care a abordat problema diferentelor de salarii la Hollywood intre femei si barbati.

Luna trecuta, ea s-a alaturat actritei Cameron Diaz si cantaretei Adele la Women's March din Los Angeles, care a militat pentru egalitate si drepturile femeilor.

Jennifer Lawrence este actrita americana, nascuta pe 15 august 1990. A debutat cu un rol secundar in "Garden Party" (2008) si a impresionat apoi cu o evolutie remarcabila in drama independenta "Winter's Bone" (2010), care i-a adus prima dintre cele patru nominalizari ale sale la premiile Oscar. A devenit cunoscuta pe plan international gratie rolului Mystique din filmul "X-Men: First Class" (2011), pe care l-a reluat apoi in mai multe lungmetraje din universul francizei "X-Men".

Personajul Katniss Everdeen pe care l-a interpretat in franciza "Jocurile foamei/ Hunger Games" (2012-2015) au transformat-o intr-un star mondial si i-au adus onorarii uriase. A fost apreciata si de criticii de cinema, in special pentru colaborarile sale cu regizorul David O. Russell.

Jennifer Lawrence a castigat Oscarul la categoria "cea mai buna actrita" cu rolul din filmul "Silver Linings Playbook" (2012) si a fost de alte doua ori nominalizata la premiile Oscar - pentru rol secundar, cu filmul "American Hustle" (2013), si pentru rol principal, pentru filmul "Joy" (2015).