Repetiţiile pentru competiţia muzicală Eurovision, care va avea loc la Lisabona - cu semifinalele pe 8 şi 10 mai şi finala pe 12 mai -, au început, iar primul bilanţ îl dă pe reprezentantul Israelului drept mare favorit, în timp ce Mikolas Josef, reprezentantul Cehiei, s-a rănit în timpul dansului. În plus, măsuri extreme de securitate au fost luate, astfel încât până pe 7 mai, publicul nu va avea acces pe Altice Arena, unde este pregătit evenimentul, informează El Pais, citat de news.ro.

Eurovision - selectia nationala 2018Foto: Facebook/ Eurovision Romania

Această ediţie a Eurovision are cel mai mic buget din ultimii 10 ani - aproximativ 20 de milioane de euro. Totuşi, partidele politice de stânga au criticat cheltuirea banilor publici şi faptul că reţeaua de televiziune RTP a externalizat serviciile tehnice.

Televiziunea publică portugheză a organizat peste 40 de concursuri publice pentru a găsi cei mai buni profesionişti care să lucreze pentru show-urile de pe Altice Arena, care includ efecte pirotehnice.

De aproximativ o lună, Parcul Naţiunilor, cartierul unde va avea loc evenimentul, este supravegheat, iar Altice Arena şi Pavilionul Portughez (centrul de presă) sunt păzite strict. Jurnaliştii nu au acces în sală şi nici nu vor prezenta în direct recitalurile.

Pentru cele 100.000 de persoane care vor participa la gale au fost anunţate mai multe măsuri. Oficialii au transmis o listăcu 42 de obiecte ce sunt intersize intersize, între care baterii, lanterne şi aparate de înregistrare. Nu sunt permise nici pancarte cu mesaje politice, religioase sau discriminatorii.

Cât priveşte concurenţii, Israelul (Netta Barzilai) se menţine pe prima poziţie între favoriţi, la toate casele de pariuri, urmat de Franţa, Norvegia şi Australia

Repetiţiile petru cele 43 de delegaţii au început sâmbătă, iar cântăreţul ceh Mikolas Josef s-a rănit după ce a făcut o piruetă pe scenă. El a fost internat într-un spital şi, pentru că starea lui s-a înrăutăţit, a fost mutat la un altul. În ciuda accidentării, el a anunţat că va cânta.

La ceremonia de duminică vor participa şi preşedintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa, şi prim-ministrul António Costa.

România a susţinut prima repetiţie marţi, iar trupa The Humans va mai beneficia de una, vineri. Reprezentanta ţării noastre va intra în concurs în a doua semifinală, din 10 mai.