Cântăreaţa belgiană Maurane, care a inspirat-o pe Lara Fabian, a murit la vârsta de 57 de ani, la câteva zile după ce s-a întors pe scenă, în urma unei absenţe de doi ani, scrie News.ro, care citează bbc.com.

MauraneFoto: Captura YouTube

Maurane, născută cu numele Claudine Luypaerts, a fost găsită fără viaţă, luni, în locuinţa ei din comuna Schaerbeek, aflată în apropiere de Bruxelles. Cauza decesului urmează să fie stabilită, potrivit unui procuror belgian.

În 2016, cântăreaţa şi-a întrerupt cariera, din cauza unor probleme cu vocea.

În ultimii ani, artista a fost cunoscută mai ales pentru apariţia ei în talent show-ul TV „Nouvelle Star” („New Star”).

Maurane s-a întors pe scenă în Bruxelles în weekend, luând parte la un concert prin care i-a adus un omagiu cântăreţului Jacques Brel. Artista se pregătea să susţină un turneu în primăvara anului 2019.

Cântăreaţa s-a născut pe 12 noiembrie 1960, mama ei fiind pianistă, iar tatăl ei, directorul unei academii de muzică. În anii adolescenţei, artista a concurat în diverse competiţii muzicale şi a jucat un rol într-un musical intitulat „Starmania”. „Danser”, primul din totalul de 10 albume solo ale artiste, a fost lansat în 1986.

Una dintre cele mai de succes melodii ale lui Maurane – „Tu Es Mon Autre”, a apărut în 2002 şi a fost lansată în duet cu cântăreaţa canadiană-belgiană Lara Fabian. Melodia a fost un hit în Franţa şi în Belgia.

„Sunt aici în micul meu birou alb din Montreal. Nu vreau să cred că ai plecat. Nu pot să cred. Mă gândesc că urmează să suni şi să mă cerţi că nu ne vedem suficient de des”, a scris Lara Fabian pe Facebook, exprimându-şi regretul pentru decesul lui Maurane, pe care a numit-o „o artistă rară, mai mare decât muzica”.

Albumul cu numărul 10 al Larei Fabian, intitulat „TLFM”, a fost scris şi compus în totalitate de ea, aducând cu această ocazie un omagiu celor 12 femei, printre care Maurane, Nana Mouskouri, Celine Dion, Dalida, care au ajutat-o să devină artista şi femeia de succes din prezent.